tirsdag, november 17, 2009

Ny følhoppe til Stutteri Dust


Thomas Lind Holm, Stutteri Dust i Skive melder, at han netop har erhvervet sig en ny følhoppe i USA, Richly Possessed, der har et hingstføl ved siden efter Chocolatier og er i fol ved Deweycheatumhowe.

Og det lyder jo utroligt interessant.

Føllet kan blive dansk afkom nummer to efter Chocolatier, idet Stutteri Molar har en hingst fra 2008, Reloaded Molar.

Og det kommende føl efter stjernetraveren Deweycheatumnhowe bliver Danmarks første efter denne spændende Muscles Yankee-søn.

Richly Possessed nåede aldrig at starte.

Hun var i træning hos Jan Johnson i USA, og blev passet af Linette Olsen, der i et rejsebrev på sin fader, Arvid Olsens hjemmeside bl.a. skriver sådan om Richly Possessed:

Min 2 åring Richly Possessed (Self Possessed) nåede ikke længere end til babyløbene, desværre. Hun var yderst temperamentsfuld og hverken ørehætte, kresante bid eller minibid kunne hjælpe hende til at slappe af. Det medførte overbelastninger som gjorde, at de italienske hesteejere valgte at sætte hende i avlen, ustartet. Det var utrolig ærgerligt, da hun var blandt vores hurtigste to åringer i Florida.

Og er der ikke noget om, at temperamentsfulde hopper bliver gode avlshopper?

Richly Possessed var ude i et par babyløb og løb hurtigst 1.16.2.

Hun kostede som åring 30.000 dollars. Hun er efter Self Posssessed og Conway Hall-datteren Alix Hall, der fik rekord 1.11.7 og tjente 150.099 dollars.

Alix Hall er også moder til Flex the Muscle (Muscles Yankee), der er to år i år og som har rekord 1.13.1 og har tjent 95.895 dollars - den kostede som åring 140.000 dollars og er i øvrigt i træning hos Ray Schnittker (Deweycheatmunhowe).

Det bliver ikke det eneste meget interessante føl Thomas Lind Holm venter i 2010.

Hans anden amerikanske hoppe, Too Hot For Me er i fol ved Donato Hanover og skal fole i midten af marts.

Donato Hanovers første årgang er født i år, og jeg læste forleden på en amerikansk hjemmeside, at føllene efter ham er meget velbyggede og fornuftige.

Too Hot For Me har tidligere født Ordinary Dust (Windsong's Legacy), der var dyrest på Derbyauktionen i 2007 samt Pearly Dust (Credit Winner) - sidstnævnte er vinder i sine to eneste starter.

Lind Holms sidste hoppe, 23-årige Nya Toftebjerg er gold i år - hun fødte i foråret et hingstføl efter Global Glide.

Ingen kommentarer: