onsdag, december 03, 2008

Og pludselig er der en stjerne!

Honorable Daughter vinder i en tæt opløbskamp
Breeders Crown for 2-årige hopper.
(Lisa Photo)
En af de ting, der gør væddeløbssporten interessant er, at intet er givet.
Der er ingen garanti for, at den hest, der er dyrest i indkøb også bliver den bedste på væddeløbsbanerne.
Og heldigvis for det.
Se nu vinderen af Breeders Crown for 2-årige hopper på The Meadowlands i lørdags, Honorable Daughter.
Hun kostede 32.000 dollars som åring i Lexington, og var dermed under gennemsnitsprisen på auktionen.
Hendes afstamning er da heller ikke i særlig høj kurs.
Faderen Malabar Man (Supergill) har aldrig slået igennem i USA - hans hidtil bedste afkom er vallakken Elegant Man med rekord 1.11.4 og en indtjening på 856.037 dollars.
Malabar Man står til 7.500 dollars i bedækningstakst.
Moderen til Honorable Daughter er den ustartede Mr Vic-hoppe, Honorable Mother, der forinden ikke havde leveret nogle afkom, der er værd at skrive om.
For at finde en toptraver i moderlinjen skal vi helt tilbage til tip tip-oldemoderen Ah So, der bl.a. er moder til avlshingsten Workaholic.
Men at træner Larry Remmen så noget i dén brune hoppe er evident - Honorable Daughter er i dag verdens mest vindende 2-åring i 2009 med en indtjening på 835.555 dollars - og hun er samtidig Malabar Man's mest vindende hoppe-afkom.
Honorable Daughter vandt Breeders Crown med en førstepræmie på 350.000 dollars i en tæt opløbskamp med længe førende Yursa Hanover (Windsong's Legacy) - de fik begge noteret 1.11.8.
Honorable Daughter har startet 11 gange og har vundet 9 sejre, en anden og en femteplads - og som nævnt 835.5550 dollars. Hendes rekord er 1.11.6 - en tid, der er verdensrekord for 2-årige hopper på 1000 meter bane.
Tager man hendes starter i Qualifier og Baby-races med så har Honorable Daughter været i aktion ikke færre end 17 gange.
Med sejren i Breeders Crown, der kommer efter sejre i storløb som Matron Stakes, Merrie Annabelle Stakes, Acorn Stakes m.m. synes hun sikker på titlen som Årets 2-årige Hoppe i USA.
Og det er ganske vist!

Ingen kommentarer: