mandag, december 01, 2008

Og hvem er så Kadealia?

Kadealia flyver mod sejren i 1.12.2. (lisa Photo)
Jeg indrømmer blank! - Indtil resultaterne af lørdagens finaler i Breeders Crown havde jeg aldrig bemærket den canadiske hoppe Kadealia.

Og det er der måske ikke noget mærkeligt i, for selv om Kadealia inden sejren i Breeders Crown for 3-årige hopper på The Meadowlands havde tjent 262.065 dollars, så havde hun ikke gjort meget væsen af sig henover sæsonen.

Når man går hendes løbresultater igennem, så er der faktisk først den 15. november hun for alvor træder ind i rampelyset, da hun vinder finalen i Ontario Sire Stakes Super Finale på Woodbine.

Frem til lørdagens start havde Kadealia startet 27 gange i karrieren og vundet 3 sejre, 4 anden- og 6 tredjepladser. Hun havde rekord 1.12.6.

I forsøget til Breeders Crown sluttede Kadealia på en fjerdeplads efter at have ført undervejs.

I finalen brugte kusken Tim A. Tetrick imidlertid en mere passiv taktik, og holdt Kadealia midt i feltet for at flyve frem i opløbet til sejr med en halv længde foran Poster Pin Up (Andover Hall) - begge fik noteret 1.12.2 - på tredjepladsen fulgte Stage Show (Broadway Hall) i 1.12.3.

Med en førstepræmie på 250.000 dollars næsten fordoblede Kadealia sin præmiesum.

Kadealia, der kostede 19.000 dollars som åring i Harrisburg, er efter Kadabra, der selv vandt Breeders Crown som 3-åring - dette var hans første afkomsvinder i et Breeders Crown-løb.

Moderen til Kadealia, New Ideal er en ustartet Self Possessed-hoppe efter Lindy's New Lady - dermed er New Ideal halvsøster til Lindy Five Hundred, der bl.a. vandt Dexter Cup - en halvsøster, Fromlindywithlove (Tom Ridge) ejes i øvrigt Cowboyland, Aalborg, der gav 13.000 dollars for den på auktion i fjor. Den er endnu ustartet.

Kadealia er første afkom efter New Ideal, der desuden har et hoppeføl fra 2007 efter Conway Hall. Hun fik ikke føl i år, men er nu i fol ved Revenue.

Kadealia trænes af George Teague, der ellers er mest kendt for at træne top-pacere - han er dog også manden bag Danae, der i 2007 vandt The Hambletonian Oaks.

Ingen kommentarer: