tirsdag, december 02, 2008

Dewey slået ud af Focus!

In Focus med Dave Palone vinder Breeders Crown. (Lisa Photo)

Det lykkedes ikke Deweycheatumnhowe at slutte en flot væddeløbskarriere med sejr i lørdagens Breeders Crown på The Meadowlands.


Det lignede ellers "business as usual" med Dewey tidligt i spids og i føring i opløbet, men i løbets sidste fase gav Dewey op, og i stedet kunne vallakken In Focus kørt af Dave Palone gå til sikker sejr i 1.10.7 fulgt af staldkammeraten Holiday Credit med Ron Pierce i 1.11.2, mens Dewey blev nummer tre i 1.11.5.


Løbet blev således en stor triumf for træner Jimmy Takter, der træner de to første heste gennem mål.


Vinderen In Focus er en hest, der har udviklet sig meget fornemt henover eftersommeren.


Den er efter SJ's Photo - Beverly Cruiser v. Balanced Image og kostede 21.000 dollars på New Jersey Classic Sales som åring.


Moderen Beverly Cruiser vandt et enkelt løb og tjente omkring 25.000 dollars - tidligere har hun født Focus - også ved SJ's Photo, der har tjent 127.232 dollars. En åring efter hende med Classic Photo (v. Sj's Photo) som fader blev i år solgt for 90.000 dollars - i år er Beverly Cruiser ifol ved SJ's Caviar (også v. Sj's Photo).


Som 2-åring vandt In Focus tre sejre i otte starter og tjente 44.400 dollars - der var således intet, der i fjor indikerede, at der kunne være tale om en hest, der ville udvikle sig til at være en af årgangens topheste.


Sæsonen 2008 blev indledt i en række Sire Stakes i Pennsylvania i forrygende stil, idet In Focus vandt sine fem første starter!


Men konkurrencen var til at overse.


Det er overvejende i disse Pennsylvania Sire Stakes, at In Focus har tjent de fleste af sine penge. Den blev forsøgt mod årgangens topper i såvel The Colonial på Chester Harrahs som i World Trotting Derby i DuQuoin - det resulterede i begge løb i fjerdepladser.


Sit egentlige gennembrud mod spidserne fik In Focus i en indl. afdeling til Matron Stakes på Dover Downs for en måned siden, hvor den sejrede sikkert, hvorefter den blev nummer tre i finalen bag Crazed og Holiday Credit.

Og nu kom så sejren i Breeders Crown - en sejr, der alene var 250.000 dollars værd.


Som vallak er det klart, at In Focus fortsætter løbskarrieren i 2009, og for mig er der ingen tvivl om, at der her er tale om en hest i fortsat udvikling -en hest, der vil komme til at præge storløbene for ældre heste i Nord Amerika - og måske også en hest, som vi kan få at se i nogle af vore europæiske storløb

In Focus har nu startet 25 gange i karriere og har vundet 14 sejre - og i alt 660.368 dollars.

Og for Deweycheatumnhowe var det sidste start i karrieren - 25 starter - 22 sejre, 1 anden og to tredjepladser og en samlet indtjening på 3.155.178 dollars samt rekord 1.08.8 blev det til .- heraf blev de 2.218.987 dollars vundet i 2008.






Ingen kommentarer: