mandag, december 01, 2008

It all comes down to the Breeders Crown!


I lørdags sluttede den amerikanske storløbssæson med afviklingen af Breeders Crown for 2- og 3-årige travere på The Meadowlands.
Det er i år 24. gang Breeders Crown-løbene er blevet afviklet.
Som det ligger i navnet er det et avlsløb - og ja, det er herfra man har fået inspirationen til Dansk Avlsløb (inden for travsporten), som vist nok skal afvikles første gang i 2011.
Dansk Avlsløb - Breeders Crown.
Hvilket navn synes du i øvrigt bedst om?
Det amerikanske Breeders Crown var inspireret af galopsportens Breeders Cup, med modsat Breeders Cup afvikles travets Breeders Crown ikke på samme dag. Nok lidt synd - set på baggrund af den fantastiske succes, som Breeders Cup har opnået - det er i dag en af de allerstørste væddeløbsdage i hele verden.
Breeders Crown afvikles på skift mellem nogle af de største travbaner i USA - The Meadowlands i New Jersey og Woodbine eller Mohawk i Toronto, Canada.
I år har Mohawk således været værter for Breeders Crown-løbene for ældre heste den 30. august, mens The Meadowlands i lørdags dannede rammen om løbene for 2- og 3-åringerne.
Og trods årstiden blev der vist utrolig fin sport med Muscle Hill's verdensrekord for 2-årige travere på 1.10.6 som toppen.
Jeg opdaterer i løbet i dagen mere om Breeders Crown-løbene på The Meadowlands - så kig ind lidt senere!

Ingen kommentarer: