mandag, december 01, 2008

Muscle Hill travede verdensrekord

Ser han ikke herlig ud - denne Muscle Hill? (lisa Photo)

Lørdag aften, lokal tid travede Muscle Hill med Brian Sears i sulkyen ny verdensrekord for 2-årige hingste, da den sejrede sikkert i Breeders Crown på The Meadowlands i 1.10.6 - den kappede dermed 1/10 af halvbroderen Muscle Mass' et år gamle rekord på 1.10.7.

Muscle Hill, der som åring kostede 55.000 dollars på Harrisburg-auktionen, er efter Muscles Yankee - Yankee Blondie v. American Winner og ejes af storhesteejeren Jerry Silva og trænes af Gregory Peck.

Det var sæsonens 9. start og ottende sejr for Muscle Hill, der nu har tjent 817.301 dollars.

Muscle Hill gik til start som favorit i løbet - spillet til 1,90, men der var også mange, der troede på den hidtil ubesejrede Explosive Matter (Cantab Hall) med Ron Pierce.

Muscle Hill var imidlertid urørlig - Brian Sears sendte den til føring efter 700 meters kørsel og sejren blev ganske nem med 3 længder foran Explosive Matter, der noteredes for 1.11.0 På tredjepladsen fulgte endnu et Muscles Yankee-afkom, nemlig Federal Flex med Jody Jamieson, også i 1.11.0.

Muscle Hill er femte føl efter Yankee Blondie - hun har bl.a. tidligere født hans helbroder Diesel Don 1.09.9, der er tilgængelig på frossen sæd herhjemme fra Ansager.

Diesel Don vandt bl.a. The Valley Victory Trot som 2-åring.

Det er ret gammelt blod, der er i Muscle Hill. Moderen, Yankee Blondie er født i 1996, hendes moder, Yankee Bambi i 1976 og oldemoderen Yankee Duchess i 1957!!

Der er således meget, der tyder på, at man ikke altid skal gå efter det hurtige generationsskifte - men som i de siger i Norge: Gammel er bedst!

Et hurtigt blik på stamtavlen fortæller desuden, at f.eks. Hambletonian-vinderen, Triple Crown-vinderen etc. Windsong's Legacy samt tophingsten Yankee Glide også kommer fra denne hoppelinje!

Lidt senere: Hvem er Kadealia?

Ingen kommentarer: