onsdag, marts 17, 2010

Lad os få en Hesteejerlicens!

Som det er i dag kan alle købe sig en væddeløbshest, sætte den i træning, få den fodret, skoet, behandlet af dyrlæge samt få den anmeldt til løb.

Der er således frit frem for eventuelle personer, der ikke har den gængse opfattelse af, hvad der er rigtigt og forkert i økonomisk henseende.


Jeg er overbevist om, at der findes utallige eksempler på såvel nytilkomne - men måske også eksisterende heste-ejere, der enten bevidst eller ubevidst, har overvurderet deres økonomiske formåen.


Senest har vi Carsten Høgfeldt-sagaen, der på trods af tre kuldsejlede anpartsprojekter, og flere uigennemførte køb på intr
ernetauktioner ser ud til at fortsætte.


For Carsten Høgfeldt ringer fortsat på annoncerede heste, som han vil købe. 

Og jeg har endvidere hørt, at han fortsat arbejder ud fra, at han har købt avlshingsten Dreamaster og søger om opstaldningsplads til den.

Ligesom han forsikrer folk om, at alt absolut er i den skønneste orden, og at der ikke er en kinamands sandhed i det, jeg bl.a. har skrevet.


Jeg vil fortsat advare alle mod at indgå handler eller økonomiske aftaler med Carsten Høgfeldt.


I gamle dage skete der det inden for travsporten, at hvis en person ikke overholdt sine betalingsforpligtigelser, så blev der nedlagt startforbud med hans heste

Det sker stadig, men i modsætning til i dag, blev dette startforbud meddelt i Dansk Traver Kalender.


Det sker altså ikke længere.


Inden for Dansk Galop gør man det dog stadig, og offentliggør med navns nævnelse - ikke kun heste-navnene - men også navnene på de personer, som ikke har betalt rettidigt, - så hvorfor ikke inden for travet?

Jeg har tidligere foreslået at man skal have en Hesteejerlicens, som kun kan udstedes til personer, der er kreditværdige og som ikke er belastet af evt. kriminalsager.


Det kan kun tjene sporten, at det er personer med en sund moral, der er aktive.


Og for alle vil det være meget lettere at kontrollere og identificere enkelt personer med et fysisk Hesteejerkort.


Samtidig kunne en Hesteejerlicens være et medlemskort til Dansk Travsports Centralforbund - omend dette vil kræve en god del nytænkning.

Der ville være mange fordele ved en Hesteejerlicens - og til jer, der nu siger:  

Hvis man skulle man sådan et - så ville der ikke være mange tilbage!

Jamen, hvad skal vi med alle de brådne kar???

2 kommentarer:

Deborah sagde ...

Det var en god idé, både for traven og galoppens vedkommende. Nej hvorfor skal folk der ikke tjener sporten og en ordentlig moral i den sammenhæng være med. Vi er helt enige.

Anonym sagde ...

Helt enig, lad os få offentlig gjort navnene på dem der ikke betaler deres regninger til træner, smed,dyrlæge m.v.
Det er jo præcis det samme som tyveri i enhver anden butik.
Venligst
Ole B. Jensen