tirsdag, marts 16, 2010

Galop:They're off at Cheltenham

Her tirsdag eftermiddag indledes et af verdens fineste væddeløbsmeeting - The Cheltenham Festival i England.


Over fire dage vil der blive afviklet 26 løb med op mod 500 heste til start, og den samlede præmiesum udgør omkring 30 millioner kroner.


The Cheltenham Festival er forhindringssportens fineste meetings - det overstråler sportsligt The Grand National Steeplechase på Aintree-banen ved Liverpool.


Man forventer at mere end 215.000 tilskuere vil overvære løbene på Prestbury Park i løbet af de fire.


Som bekendt har hestevæddeløb en lang tradition i England. De første løb ved Cheltenham fandt sted i 1815 - i 1831 flyttede man til den nuværende bane, Prestbury Park.


The Cheltenham Festival er ikke blot en væddeløbsbegivenhed - det er også en slags landskamp mellem England og Irland,


Og at den irske nationaldag, Sct. Patricks Day ofte falder på en Festival-dag, gør bestemt ikke stemningen mindre munter på Cheltenham.


Tirsdag eftermiddag er hovedløbet Champion Hurdle, hvor to heste i tilfælde af sejr har mulighsd for at score en større bonus.


Kyber Kim kan således vinde 1,6 millioner kroner, hvis den når først i mål, men den irsktrænede Go Natuice står til at vinde ikke mindre end 8,2 millioner, hvis den klarer opgaven. 

De har begge vundet løb tidligere, der indgår i en løbsserie, som afsluttes med Champion Hurdle.

Go Native tillægges de bedste vinderchance af denne duo - den står pt til odds 4,50.

Onsdag afvikles The Queen Mothers Champion Chase - et løb til minde om den meget væddeløbsinteresserede engelske Dronninge moder. - Og så er det jo også den irske nationaldag.


Torsdag er damernes dag, hvor den bedst klædte dame kan vinde en Alfa Romeo Mito. Hovedløbet er The World Hurdle.


Og fredag - The Grand Finale - her er hovedløbet The Cheltenham Gold Cup, hvor der er lagt op til en match mellem Kato Star, der har vundet løbet to gange tidligere, samt vinderen fra 2008, Denman.


Begge heste trænes i øvrigt af samme træner, Paul Nicholls.







Ingen kommentarer: