mandag, oktober 05, 2009

Ikke bare en Prix de L'Arc-vinder


Søndag eftermiddag vandtes et af verdens allerstørste galopløb, the Prix de L'Arc de Triomphe på Longchamp i Paris af den 3-årige irskfødte Sea The Stars med Mick Kinnane i sadlen.

Og Sea The Stars er ikke bare endnu en fin vinder i den lange sejrsliste, der inderholder nogle af verdens bedste fuldblodsheste.

Nej - det er måske verdens bedste galophest nogensinde, vi her så vinde en sikker sejr!

Sea The Stars hjemførte førstepræmie på 2.285600 Euros - eller 21,4 millioner kroner - på så besnærende vis, at væddeløbsmedier over hele verden svømmer over af begejstring.

Og ikke så underligt.

Sea The Stars har nu vundet seks Gruppe 1-løb (galopsportens fineste løb) - i træk - og uden at have været i nærheden af et nederlag.

Den er lige så suveræn som USA's 3-årige traver Muscle Hill og som Sveriges 4-årige Maharajah er der.

Sea The Stars har kun været besejret en gang i sin karriere - i øvrigt akkurat som Muscle Hill - og det var i debuten den 13. juli 2008.

Siden er det blevet til otte sejre i træk.

Heraf er de seks vundet i år og det er løb som 2000 Guineas på Newmarket, The Derby Stakes på Epsom, Eclipse Stakes i ny banerekord på Sandown, International Stakes på York - også i ny banerekord, Irish Champion Stakes på Leopardstown og endelig Prix de l'Arc de Triomphe¨.

Sejren i Prix de l'Arc blev hjemført sikker med to længder foran Youmzain.

Sea The Stars var på forhånd anset for at være så suveræn, at i vinderspillet var han den eneste hest, der stod til under 10 gange pengene!!

Det er godt nok ikke noget man ser ret tit i et af verdens allerstørste hestevæddeløb - det være sig inden galop eller trav.

Nu er det store spørgsmål:

Starter Sea The Stars en sidste gang i sin fantastiske karriere i Breeders Cup den 7. november på Santa Anita Park i Los Angeles?

Den har i princippet ikke mere at bevise. Den har vundet alt i denne sæson.

Den er udnævnt til at være måske verdens bedste galophest gennem tiderne.

Og der er jo altid risikoen ved at starte, så...

Træner John Oxx ville i hvert fald ikke give noget svar efter sejren søndag.

Men det ville unægtelig være interessant - og sportsligt attraktiv at se Sea The Stars på amerikansk grund.


Foto. France Galop

Ingen kommentarer: