mandag, september 28, 2009

Gammel Dansk er godt!

Gennem den sidste snes år er der blevet købt mange følhopper her til landet - de kommer fortrinsvis fra USA og fra Sverige.

Og det er godt og vigtigt for at kunne forbedre den danske traveravl.

Men derfor var det alligevel rart - synes jeg - at kunne konstatere, at de tre vindere af Kriterium-løbene søndag eftermiddag på Lunden alle stammer ud af gode danske hoppelinjer, der går helt tilbage til 1930!

For at kunne konstatere det har jeg brugt www.blodbanken.nu - der er et fantastisk redskab for os avlsinteresserede, idet siten har en omfattende database over travheste fra hele verden.

Og i en tid, hvor det DTC's nye Sportssystem fortsat blot er et internt arbejdsredskab, så er det rart at kunne benytte Blodbanken.nu

Som jeg skrev kort i går, så kan moderlinjen på Kriterium-vinderen Okay Bee føres helt tilbage til Perle IV, der er født i 1930.

Perle IV var datter af franske Quadrille og amerikanske Storm Sheet, så allerede på det tidspunkt - for 80 år siden - havde man en tro på, at det var en god ide at krydse amerikanske og franske blodlinjer.

Perle IV fik datteren Hurry Dear ved amerikanske Hoping, der var en ret god avlshingst herhjemme i slutningen af 30-erne og begyndelsen af 40-erne.

Hurry Dear bliver mor til Ninon Ferdinand (v. Astute) - og der er eller andet der forekommer mig, at såvel Hoping som Atsute var opstaldet i Jylland.

Ninor Ferdinand bliver holdt til ligeledes danske Cavalier - det kommer der Brand Tower ud af - hun bliver også holdt til en dansk hingst, nemlig Isak - den var i øvrigt fynskopdrættet, og kom til at virke i avlen på Bornholm. Her synes jeg også at kunne huske at Brand Tower startede - så det var nok naturligt at bedække hende med Isak.

Nu har vi foreløbig to generationer, der er dansk på såvel fader- som modersiden, men vi tager en til - nemlig Hedy Skovlund, der var resultatet af Isak - Brand Tower.

Altså heldansk i tre generationer

Brand Tower får Ninon Colorit ved danske Colorit, der en overgang var en af vore bedste travere- Colorit var efter datidens avlschampion, Joe's Pride.

Ninon Colorit bliver holdt til Tommy Crown - en Speedy Crown-søn, som Bent O. Pedersen havde opstaldet, og som var kendt for at lave nogle store og tunge heste.

Resultatet af Tommy Crown - Ninon Colorit bliver Mocca Colorit.

Hun bliver solgt til Norge og holdes til Gusto B, som Bent O. Pedersen også har opdrættet. Gusto B var efter Vetra (Pay Dirt) - også et Bent O. produkt og Moarleen Bangsbo v. Safari The Great.

Stopper vi lige her - så kan det konstateres, at danskopstaldede tophingste som Pay Dirt, Joe's Pride Safari The Great og Rex the Great findes inden for fem generationer på moderlinjen.

For vi er nu fremme ved Song Of Winter, der blev resultatet af bedækning mellem Gusto B og Mocca Colorit.

Og Song Of Winter - ja, hun er moder til Okay Bee - nu dobbelt klassisk vinder af såvel Opdrætningsløbet som Kriterium.

Og Song of Winter er i øvrigt også moder til såvel Mombasa Bee (Buckfinder) som Lucida Bee (Earthquake)

Jeg hører gerne kommentarer til historien - det kunne være, at du måske har haft et afkom ud af samme hoppelinje?

Og i morgen går jeg videre med historien om Hoppe Kriterium-vinderen

Ingen kommentarer: