tirsdag, september 29, 2009

Fynsk dynamit!

Vel var det overraskende, at Onycha Of Music vandt Dansk Hoppe Kriterium, men ser man på hendes afstamning, så ville hun alene på den - altså på papiret - have været en af favoritterne.

Onycha Of Music kommer nemlig ud af en fin fynsk hoppestamme, som ikke blot omfatter mormoderen Ligne, men også Derbyvinderen Esterel Sunset, Copenhagen Cup-vinderen Hairos samt et par Kriteriumsvinderen, nemlig Gosse og Niels Embers.

Onycha Of Music er faldet efter den svenske championhingst Super Arnie, der bare bliver ved med at lave den ene tophest efter den anden - og det både hingste og hopper. Lidt senere søndag eftermiddag satte Super Arnie-datteren Noras Bean verdensrekord på 800 meter bane med 1.12.4a/2060 m!!

Moderen til Onycha Music er Lindy's Crown-hoppen Folketidende, der vandt seks sejre og satte rekord 1.14.2.

Hendes moder er Netted_datteren Ligne, der bl.a vandt Dansk Mesterskab for 2-åringer på Skovbo og var en af sin årgangs bedste hopper. Og Ligne er bl.a. også moder til Derbyvinderen, E3-vinderen etc. Esterel Sunset, der nu virker i avlen og er blevet fader til flere nyttige heste.

Ligne var halvsøster til en af vore allerbedste heste gennem tiderne, Hairos (Pay Dirt), der er den seneste danskfødte traver, der har vundet Copenhagen Cup. Hairos,. der satte rekord 1.12.3 og vandt 35 sejre, har virket i avlen, men havde ret begrænset succes som faderhingst.

Imidlertid er han nærmest dynamit som morfader, hvad børnebørn som Lupo Bianca, Merlot D.K. m.fl. er gode beviser for.

Moder til Ligne og Hairos er Signe, en stor dejlig Francis Senator-hoppe, som var en habil væddeløber.

Hendes moder, Missen (Victory Mon) lavede ikke det store på banerne, men hun har givet de gode gener videre, som hun fik fra sin moder, Stefanie, der har født i 1952.

Så langt går Onycha of Muics danske moderlinje tilbage.

Stefanie var af ren amerikansk afstamning efter datidens fynske tophingst Brother Guy og Glowing Embers og var dermed halvsøster til Kriteriumsvinderen Niels Embers, der også blev brugt i avlen.

Den anden kriteriumsvinder fra denne hoppelinje, Gosse, har Glowing Embers som oldemoder, idet hans moder Dardanella er efter Miss Embers, der er efter Glowing Embers.

Ingen kommentarer: