fredag, november 07, 2008

Sulkyhjulene ruller igen i Italien

Lørdag eftermiddag er der atter trav- og galopløb i Italien.

Her fredag formiddag er der travlhed på løbssekretariaterne for at få programmerne lavet færdige - og startvilligheden er stor efter en måneds strejke.

Se f.eks. løbene på søndag på Agnano-banen i Napoli, hvor der er felter på mellem 12-15 heste - eller omkring det dobbelte antal, der plejer at være i løbene.

Strejken blev afsluttet, da en ny lov gik igennem Parlamentet med 389 stemmer for og blot 6 stemmer imod.

Denne lov giver Hestesporten umiddelbart 25 millioner Euro til at gennemføre resten af sæsonen 2009, men også 0,7% af den afgift, som Staten får ind for spillemaskiner - "en-armede Tyveknægte".

Det regner man med vil give Hestesporten 130 millioner Euro på årsbasis - oveni de penge sporten selv skaffer via toto-spillet.

Strejken har betydet, at præmieniveuet i Italien i 2009 kan hæves med mindst 30%!!

Der er dog ikke udelt begejstring for den nye lov - det er ejerne af spillemaskinerne der nu protesterer - og så må vi se, hvad de får ud af det.

1 kommentar:

Bongo sagde ...

Hej Karsten!

Det er faktisk rart, at du nu atter er en "fri mand" og derved har mulighed for noget seriøst journalistik, hvor du kan frembringe din store viden og dette
var en god artikel og lidt af en eye-opener og det bliver sjovt og se hvorledes at Trav og Galop administrationen retter den ud?