tirsdag, november 04, 2008

Auktionsminus i USA

Verdens største auktion over travheste, The Standardbred Horse Sales i Harrisburg startede mandag formiddag lokal tid, og i løbet af ugen går omkring 2.500 travere/pacere gennem auktionsringen.

Den økonomiske situation i verden afspejlede sig tydeligt på denne første auktionsdag, hvor gennemsnitspriserne faldt med 29 % - nemlig fra rekorden 63.361 dollars til 44.039 dollars.

Ser vi udelukkende på priserne for traverne, så faldt de med 28,2% - mindst faldt travhingstene med blot 9,2% - gennemsnitsprisen for en travhingst var på 58.921 dollars i år mod 64.882 dollars.

Hopperne var slet ikke i kurs - de kostede blot 32.577 dollars i snit - eller 44,7% af hvad prisen var på en traverhingst!

Unægtelig en meget markant forskel!

Hvem blev auktionens dyreste?

En helbroder til 2-årsstjernen Muscle Mass?

Til top-hesten og avlshingsten Chocolatier?

- Eller en lillebroder til fantomhesten Donato Hanover, men med Windsong's Legacy som fader?

Topprisen blev 425.000 dollars.

Det betalte træner Jimmy Takter for Muscle Massive - og vel alene navnet indikerer, at det er lillebroderen til Muscle Mass, der satte verdensrekord som 2-åring med 1.10.7.

350.000 dollars kostede Ganache, der er helbroder til Chocolatier, mens halvbroderen til Donato Hanover med navnet, David S Hanover "blot" kostede 60.000 dollars!

Men se lige videoen med David S Hanover på dette link til Hanover Shoe Farms hjemmeside - (den har katalognummer 193 - klik på nummeret og videoen bliver afspillet), og så tror jeg du forstår, hvorfor den ikke blev dyrere.

Leif Alber, der jo i sommer havde den glæde at se hans Atomic Hall vinde et forsøg til The Hambletonian Stake, købte dens lillebroder Auro Hanover for 60.000 dollars - du kan også se videoen af Auro Hanover på hanovers hjemmeside - den har katalognummer 192.

I Lexington blev årets store mix-sale for fuldblodshestene også indledt mandag - og her er der ikke færre end 5.500 katalognumre -fordelt på fem murstenstykke kataloger.

Selv om gennemsnitsprisen blev på - og hold nu fast - 322.389 dollars - så var der tale om en tilbagegang på ikke mindre end 42,7% i forhold til i fjor!!!!

Og ydermere blev der solgt 23,2% færre heste.

Mange opdrættere har trukket deres heste fra auktionen på grund af et forventet faldende prisniveau - ja, jeg synes, at jeg har set et sted, at ikke færre end 800 af de anmeldte heste er slettet!!

Auktionens dyreste var en fem-årig goldhoppe, Hystericalady, som Sheikh Mohammed købte for 3 millioner dollars.

Ingen kommentarer: