onsdag, februar 03, 2010

Travpoilitik: Fra UET's generalforsamling

Traditionen tro blev det europæiske centralforbund, UETs generalforsamling afholdt i weekenden i Paris forbindelse med Prix d'Amerique.

Det var på dette møde, det var annonceret af DTCs direktør, Klaus Storm skulle have holdt et indlæg omkring spille-markedet i Danmark, men af en eller anden grund, var dette punkt alligevel ikke på dagsordenen.

På generalforsamlingen var der atter stor kritik af Malta, der ikke har rigtug styr på det der med doping.

I fjor blev der foretaget 26 prøver og af disse var de 9 positive!!

Italien blev kritiseret for at tillade trav-hobbles i løb ligesom man .- trods en generalforsamlingsvedtagelse for flere år siden  - fortsat tillader kuske, der er fyldt 70 og derover at deltage i løbene.

Men nu roder det administrativt fortsat også meget i Italien, der ikke engang mente sig i stand til at finde en egnet repræsentant til formandsposten - derfor sidder svenske Patrick Sandin fortsat ved bordenden.

På den anden side set, så er det vel taktisk også smart af italierne at frasige sig formandsposten - for med en italiensk formand for UET ville man være moralsk forpligtet til at følge de vedtagne regler.

Og apropos Italien, så bliver Treviso banen senere på året værter for EM for professionelle travkuske, så Birger Jørgensen kan så småt begynde at forbedre sit italienske sprog.

På generalforsamlingen blev det bl.a. også bestemt,

at med omgående virkning skal alle nye avlshingste testes for anabolske steroider.

at Serbien blev optaget som nyt medlem

at UETs 3 års championat 2011 skal køres på Treviso i Italien

at sæd efter en forsvunden/kidnappet avlshingst højst kan benyttes året efter dens forsvinden - på samme måde som reglerne er for en afdød hingst..

at alle travføl skal DNA-registreres

Ingen kommentarer: