torsdag, februar 04, 2010

Økonomi: Udsigt til flere penge til hestesporten

I dag offentliggjorde Skatteminister Kristian Jensen den aftale om lovgivning om delvis liberalisering af spillemarkedet som regeringen har indgået med Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre samt Liberal Alliance.

Med virkning fra 2011 åbnes der for at andre spilbudbydere kan operere på det danske marked mod at betale en afgift på 20% af af bruttospilleindtægten - dvs. forskellen mellem indskud og udbetalte gevinster.

I forslaget til loven sikres overskudsmodtagerne fra 2012 et beløb på 1,7 millioner kroner - og for Hestesportens vedkommende svarer det til, at HFF vil få tilført 92,65 millioner kroner - - eller omkring 5 millioner kroner mere end man fik i 2008. Og væsentligt mere end man forventer at modtage for 2009, hvor beløbet ventes at blive omkring 83,6 millioner kroner.

Aftalen giver næppe de nye spiludbydere tilladelse til at modtage spil på hestevæddeløb, idet Danske Spil jo har monopol på disse spil og da der i den netop indgåede aftale står, at den omfatter

en klar grænsedragning mellem de monopoliserede spil og de liberaliserede spil, således at udbyderne af de monopoliserede spil beskyttes mod konkurrence fra spiludbydere, som ikke har tilladelse til udbud af monopolspil,

Men det finder jeg ud af.

Ingen kommentarer: