søndag, december 20, 2009

Nedtur for Franck Nivard

I Frankrig har Franck Nivard formelig vadet i succes i de seneste uger, men søndag eftermiddag måtte han lide den tort at blive diskvalificeret fra førstepladsen i finalen i Grand National du Trot som kusk bag favoritten Obello Darche.

På en opblødt bane havde Obello Darche problemer med travet ned gennem opløbet og tog enkelte hjælpetrin.

Og da banens beskaffenhed åbenbart ikke var noget som dommerkomiteen tog hensyn til, blev Obello Darche med Franck Nivard diskvalificeret som en ellers sikker vinder.

Nu gik førstepræmien på 75.000 Euro til Oasis Gedé (Buvetier d'Aunou) med Tony le Beller i 1.16.0/2850 m - i fjor vandt dette par også finalen i Grand National du Trot, men dengang i 1.13.9 - så årets vindertid fortæller meget godt om banens beskaffenhed.

Andenpladsen besatte Nelumbo (Corot) med Franck Blandin - der også er træner af Obello Darche - mens Punch de Chenu (Cotort) blev nummer tre for Eric Raffin.

Grand National du Trot er en løbsserie for franske heste lige under den absolutte top. Serien afvikles med 12 afdelinger, hver doteret med 80.000 Euro på udvalgte baner rundt om i Frankrig.

I hver afdeling samles point af såvel heste, kuske som trænere og i hver enkelt kategori er der præmier til de tre første i dne samlede stilling.

Ingen kommentarer: