torsdag, oktober 29, 2009

Neo Holmsminde i fint selskab


Med den fornemme sejr i ny løbsrekord 1.12.2 i Axel Jensens Lopp på Bjerke banen i Norge indskrev Neo Holmsminde med Steen Juul sig på en vinderliste, der tæller nogle af Nordens største navne gennem tiderne.

Axel Jensens Lopp har været afviklet siden 1944 og blandt vinderne finder vi legendariske navne som Jens Protector, Scott Protector. Madison Avenue, Shane T Hanover, Copiad, Sugarcane Volo og sidste års vinder, Adrian Chip.

Neo Holmsminde er den fjerde danskfødte vinder af Axel Jensens Lopp, men blot den anden danskejede!

I 1964 vandt Stald Snaptuns Emigrant med Walther Kaiser-Hansen løbet. Siden har svenskejede Nick Scott med Uno Swed vundet i 1975 og norskejede Velin kattegat med Ulf Thoresen i 1979.

Med vinderoddset på 15,97 er Neo Holmsminde den største overraskelse i løbet siden 1983.

Sejren er endnu et bevis på den store bredde, der findes i toppen af den danske N-årgang.

For mig forekommer det, at disse topheste virkelig har udviklet sig henover sæsonen og flere har helt klart internationalt klasse.

Neo Holmsminde beviste, at han har det ved sejren onsdag på Bjerke.

Fortsættelsen bliver spændende.

Se løbet på dette link

Med en samlet præmiesum på over 1,5 millioner kroner er Neo Holmsminde klart bedste afkom efter Valley Victory-sønnen, Valley Sentry.

Valley Sentry, der kostede 265.000 dollars som åring, startede sin avlskarriere i Norge, hvor den har 53 afkom, hvoraf de 28 har startet.

Hans klart bedste afkom er den i år 6-årige Enzo, der har rekord 1.11.8 og som har tjent 747.757 NOK.

Umiddelbart så ser stammen på Neo Holmsminde ret almindelig ud.

Hans moder, Devils Lady nåede ikke at vinde løbm selv om hun startede ikke færre end 47 gange, og mormoderen Orotavo har heller ikke meget at prale af på banerne med en indtjening på 2.500 kroner og en rekord på 1.22.8.

Men længere tilbage i moderlinjen bliver det rigtig godt, og toptravere som Demilo Crown, Euro Sunset, Nolo Spin, Calpam med flere findes her.

Det er en god, gammel dansk hoppelinje, der går helt tilbage til Guy Lady, der er født i 1922!

Ingen kommentarer: