mandag, december 22, 2008

Hatten af for Qualita Bourbon

Ingen over - ingen ved siden af!

Qualita Bourbon (Love You) er Europa's - måske endda verdens bedste traver af årgang 2004.

Jeg tvivlede på, at Qualita Bourbon søndag eftermiddag kunne føje endnu en storløbssejr til rækken af sine store triumfer, men jeg tog fejl.

Qualita Bourbon kørt af Jos. Verbeeck vandt Criterium ContinenalVincennes efter at have være dominerende i løbet en god del af vejen. Hun sejrede i den tredjehurtigste vindertid i løbets historie, 1.12.3a/2100 m - Nijinski Blue (Extreme Dream) har rekorden med 1.11.7a/2100 m sat ved sejren i 2005, mens Prodigius (Goetsmal Wood) i fjor sejrede i 1.11.9.

Fælles for trioen - de er alle faldet efter Dubois-hingste!

Qualita Bourbon har nu startet 27 gange i karrieren og har vundet 21 sejre og i alt 1.401.450 Euro. - Hun fremstår allerede nu som en af fransk travsports største hopper gennem tiderne.

Søndagens sejr var i øvrigt hendes fjerde i træk over 2100 meter auto ( hvad der er sprinterdistance på Vincennes, men normal-distance alle andre steder i Europa).

Nærmest Qualita Bourbon kom mit vindertip, Qualmio de Vandel (Gobernador) med Thierry Duvaldestin - den fik også noteret 1.12.3.
En overgang kunne man tro, at Qualmio de Vandel kunne fange Qualita Bourbon kort før mål, men sådan gik det ikke.

Tredjeplads til Quarla (Extreme Dream) med Franck Nivard i 1.12.4 efter en klart godkendt indsats - dette er en hoppe i stærk udvikling!

Svend Dyhrberg kom aldrig ind i løbet med Qato Quattro og var blandt de sidste undervejs og afslutningen bed ikke rigtigt, så parret sluttede på en niendeplads i 1.13.0.

Sejren sikrede Qualita Bourbon en plads i Prix d'Amerique-feltet om en måned - hun var nu sikret en plads qua sin store indtjening i forvejen.

-Qualita Bourbon kommer til start i Prix d'Amerique, hvis hun fortsat er frisk, sagde hendes træner Jean Baudron efter løbet.

Og så skal det blive interessant at se, om Qualita Bourbon kan kopiere Offshore Dream, der i 2005 vandt Criterium Continentale for siden at vinder Prix d'Amerique 2006.

Ingen kommentarer: