tirsdag, maj 02, 2006

...og Caruso havde en broder, der ikke kunne synge.

Hvor tit hørte jeg ikke som ungt menneske på Fyens Væddeløbsbane min travsportsmæssige mentor, træner Poul Stripp udtale ovenstående sætning, hvis en eller anden hest, der var hel- eller halvbroder til der noget lignede en stjerne, ikke så ud til at kunne blive til noget som traver.

Heldigvis passer sætningen ikke altid, men det er jo sådan, at hvis man har en lillebroder til en hest, der har lavet store bedrifter, så er der automatisk mere fokus den. Og så er det let at skuffe.

Se nu i Frankrig i weekenden.

I søndags debuterede Poento Phedo, der er ikke mindre end en helbroder til en af Frankrigs bedste heste gennem de senere år, Kesaco Phedo. Poento Phedo købte Wildenstein-familien for 110.000 Euro, og satte den i træning hos Jean Michel Bazire. Poento Phedo blev i september i fjor godkendt i 1.22.1, og i søndags skulle have den sin debut på banen i Nantes. - En debut, der selvsagt har været omgærdet med stor interesse.

Al begyndelse kan være svær - Poento Phedo galoperede og blev diskvalificeret. Løbet blev undet i 1.21.1/2300 m.

En anden lillebroder til en stjerne er Poker Dream (Kaisy Dream), der har samme moder som det italienske fænomen, Daguet Rapide (Pine Chip).

Jean Pierre Dubois ejer og træner Poker Dream, som han sendte til start for tredje gang 1. maj på provinsbanen Bihorel Les Rouens, hvor A.A. David kørte den. - Men det blev til galop.

Poker Dreams hidtil bedste præstation har været en fjerdeplads i 1.19.2/2825 m.

Karsten Bønsdorf

PS! For de der ikke er så gamle - Caruso var verdens største operasanger i begyndelsen af 1900-tallet.

Ingen kommentarer: