lørdag, maj 06, 2006

Flere galopheste i træning!

Antallet af galopheste i træning er i 2006 det største i fem år!

Det fremgår af den nydelige publikation - Galoppinfo 2006 - som den skandinaviske galopsport i fællesskab udsender.

Her kan man se hvilke heste og hos hvem de er i træning i hele Skandinavien. - En enestående håndbog for den galopinteresserede.

I 2006 er der anmeldt 417 galopheste i træning i Danmark - her af er kun fem araberheste, og står det antal til troende, så må arabergaloppen da nærmest siges at være død i Danmark.

De 417 heste er det største antal siden 2001, hvor der var meldt 451 heste i træning. I 1998 var der der dog 476 galopheste i træning.

Der er naturligt nok flest ældre heste - nemlig 226, mens der er 97 tre-åringer og 89 2-åringer. Antallet er 2-åringer er i øvrigt gået frem fra 2005 med 17%.

Som nævnt er denne håndbog en glimrende ting for den galopinteresserede, og ydermere bliver træningsskift fulgt op i Skandinavisk Galopp, der er væddeløbskalender for galopsporten.

I gamle dage - og nu skal vi nok tilbage før 2. verdenskrig - var det også muligt at følge udviklingen af travheste i træning via Traverkalenderen herhjemme.

Når/hvis hestesporten får det nye svenske dataanlæg kunne det være interessant, hvis man også pålagde alle licenserede trænere, profesionelle som amatører inden for travsporten - at indrapportere hvilke heste, de har i træning.

Det vil ikke blot være interessant for den frelste travsportsinteresserede, men samtidig også et nyttigt stykke værktøj for Løbssekretariatet.

Jeg ved godt, at i dag bliver det registreret i et vist omfang hvilke travheste, der er i træning, og at det er muligt at trække en liste over disse ud - bane for bane.

Det er dog min klare opfattelse, at disse lister ikke er fyldestgørende - og så er de jo i hvert fald ikke tilgængelige for den brede offentlighed.

Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: