fredag, januar 22, 2010

Vincennes:Dametur i Prix de Cornulier

Når verdens største monté-løb, Prix de Cornulier om en samlet præmiesum på 700.000 Euro rides søndag eftermiddag på Vincennes, er det hopperne, der præget startlisten.

Ikke færre end 11 af deltagerne er nemlig hopper!

Og selv om feltets yngste deltager, Rombaldi (Lulo Josselyn) sikkert får mange tilhængere, så tyder meget dog på, at Prix de Cornulier 2010 ender i et opgør mellem hopperne Plenty Pocket (Ganymede) med Pierre Yves Verva og Malakite (Vittel) med Celine Leclercq - sidstnævnte forsvarer sejren fra i fjor.

Med en sejr i Prix du Calvados for 14 dage bragte Plenty Pocket sig for alvor ind i billedet - hun sejrede da ret sikkert i 1.14.4/2850 meter foran Or de Jade, der som vallak ikke kan deltage i søndagens løb.

Malakite har ikke vundet et montéløb siden sejren i Prix de Cournlier i fjor - ja, i Frankrig har hun ikke været på vinderpladsen siden. Malakite har vundet et sulkyløb på Mallorca i fjor - men har ellers ikke gjort det store væsen af sig.

Ved sejren i fjor præsterede Malaite 1.13.6 - den næsthurtigste vindertid i løbets historie, men et stykke fra løbets rekord, som Magnificent Rodney satte ved sejren i 2008 med 1.12.7

Bag Malakite fulgte nærmest Paolo de Lou og Oyonnax, der begge er med igen på søndag, og som også ventes at komme til at spille fremtrædende roller.

En interessant starter er verdensrekordholderen Premiere Steed, der skal rides af Franck Nivard.

Premiere Steed, der trænes af Fabrice Souloy, har jo mest gjort det i sulkyløb, og ville da også være en naturlig deltager i den følgende søndags Prix d'Amerique.

Nu vælger man imidlertid at starte hende i monté-løb - det er blot anden gang i hendes karriere.

Premiere Steed fik sin monté-debut 2. Juledag i 2009, hvor hun sluttede på en 9. plads i 1.13.7/2175 - vinderen - Paolo de Lou - løb 1.12.2.

Ingen kommentarer: