søndag, januar 17, 2010

Vincennes: Varme hvede sælges!!


Foto Gerard Forni

Selv om Prix de Belgique - det sidste af de fire test-løb før Prix d'Amerique - søndag eftermiddag dannede basis for det franske landsspil, Quintet, så var det tydeligt at flere af deltagerne ikke havde travlt med at køre fremad.

I stedet sad de og "varmede hveder", som er et godt gammelt dansk væddeløbsudtryk, der bruges om en sådan kørsel.

Løbet vandtes suverænt af Paris Haufor (Vivier du Montfort) med Christian Bigeon, som overtog spidsen efter 700 meters kørsel og siden bare øgede afstanden til feltet.

Undervejs var Paris Haufor op mod 40 meter foran nummer to Quarla (Extreme Dream), hvis kusk Franck Nivard aldrig var interesseret i at forsøge at nå op til udbryderen.

Ved målpassage var Paris Haufor omkring 25 meter foran slideren Oasis Gedé (Buvetier d'Aunou)med Tony le Beller, der kæmpede sig forbi italienske Ghiaccio del Nord (Bon Vivant) med Enrico Bellei. Nivard havde heller ikke travlt i opløbet, men sørgede dog for at Quarla kunne komme ind på fjerdepladsen.

Paris Haufor sejrede afstoppet i 1.13.6a/2850 meter

Det var første sejr for Paris Haufor siden han vandt Prix de Tenor de Baune på omtrent samme tidspunkt i fjor. Den sejr gav ham da adgangsbillet til Prix d'Amerique. I løbet galoperede han kort efter start og blev diskvalificeret.

Søndagens sejr betyder også,at Paris Haufor kan starte i Prix d'Amerique men når det går løs om 14 dage dage, så får Paris Haufor ikke så let spil som denne søndag.

Som nævnt blev Quarla taget meget forsigtigt hun bklev fjerde i 1.14.2 - det samme gjaldt bl.a. sidste års PDA-vinder, Meaulnes du Corta, der sluttede på en ottendeplads i 1.13.8 fra tillæg. Olga du Biwetz og Opal Viking lå nede og rodede bagved og sluttede uplaceret.

Disse test-løb giver ikke mange fingerpeg om mulighederne i Prix d'Amerique - der lurerpasses for at kunne være helt på top på dagen.

Pierre Levesque var meget tilfreds med Meaulnes du Corta efter Prix de Belgique, og for mig at se er han også favorit.

Levesque vandt senere på dagen med siden egen Qwuerty (Quadropheneo) i Prix Tenor de Baune i fine 1.12.8/2700 m - det er faktisk en tid, der rækker langt i Prix d'Amerique-sammenhæng.

- Qwerty er en god hest, men Meaulnes du Corta er en stjerne, sagde Levesque efter løbet og lod dermed forstå at Qwerty ikke kommer i Prix d'Amerique - ved sejren var den ellers sikret startret.

Ingen kommentarer: