søndag, januar 03, 2010

Vincennes Olga du Biwetz ,let vinder i Prix de Bourgogne


Olga du Biwetz (Cezio Joesselyn) kørt af Jean Michel Bazire blev en let vinder af Prix de Bourgogne søndag eftermiddag på Vincennes.

Efter føring fra start af Premiere Steed (Workaholic) med Eric Raffin var Olga du Biwetz fremme udvendigt og overtog spidsen med 1300 meter tilbage.

Løbets favorit, Meaulnes du Corta (Voice du Niel) med Pierre Levesque sad i inderbanen, og endnu en gang fik man et bevis på, at der altså ikke er sagen at sidde der med en hest, der kan være sejrsaktuel.

Meaulnes du Corta kom nemlig ikke med da toget gik og Olga du Biwetz åbnede op med nogle længder til feltet.

Meulnes du Corta slap ud fra sin position som tredje indvendigt, da Infinitif galoperede på opløbshjørnet, og selv om den speedede godt, så kunne den slet ikke få fat i Olga du Biwetz, der sejrede sikkert i 1.12.6a/2100 m. Meaulnes du Corta besatte andenpladsen i 1.12.8, mens Premiere Steed blev nummer tre i 1.13.2.

Derefter fulgte Nouba du Saptel (Canada) i 1.13.2 kort foran Paradis Cordiere (Historien) i samme tid.

Orlando Sport (Hand du Vivier) havde et fremstød med 900 meter tilbage, men kunne ikke fæølge med til slut - blev dog sjette i 1.13.4 - Russel November (General November) sås aldrig med chance i løbet - sluttede på en syvendeplads i 1.13.5.

Der var 55.000 Euro i førstepræmie til Olga du Biwetz, der trænes af Fabrice Souloy.

Hun er den 10. hoppe, der vinder Prix de Bourgogne - senest var det Moni Maker - også kørt af Jean Michel Bazire, der gjorde det i i 1999.

Foto Gerard Forni.

Ingen kommentarer: