søndag, august 30, 2009

Derby-auktionen!

En meget laaaang aften på York Stutteri er slut - omkring 4,5 timer tog det for at have de 74 heste gennem ringen.

Topprisen blev på 210.000 kroner - det kostede såvel 52 Red Rapide (Daguet Rapide - Fleur New) som træner Flemming Jensen købte for en svensk hesteejers regning, samt 54 Repay Merci (Offshore Dream - News From Heaven), som Bjørn Kolsrud, Norge købte - dén skal trænes af Knud Mønster.

Desværre er den endelige salgsliste ikke tilgængelig endnu. Derfor har jeg ingen gennnemsnitspris eller total oversigt på de solgte heste.

De 64 første numre kan dog ses på DTC-auktion.dk og af disse blev de 39 solgte.

Prisniveauet holdt sig vel ikke uventet i år på et noget lavere niveau end i de senere år - helt klart en afsmitning af den verdensomspændende finanskrise.

Der er ingen tvivl om, at nogle opdrættere efter auktionen nu funderer alvorligt over deres fremtidige virke inden for sporten.

Men det er værd at huske det gamle ordsprog - det er i nedgangstider man skal satse!

Auktionen blev - som det har været tilfælde de senere år - indledt med en præsentation og snak med repræsentanter for søndagens Derbydeltagere.

Men desværre var der ikke repræsentanter for alle hestene - og desuden var det utroligt svært at høre og forstå, hvad de interviewede sagde.

Drop det fremover- hold en lille sammenkomst før derbydagen for disse deltagere - giv dem et glas champagne og en lille tale.

Og lad så auktionen udelukkende være auktion.

Ingen kommentarer: