mandag, januar 01, 2007

What a horse!


Det var en helt uhyggelig præstation Kesaco Phedo præsterede, da den Nytårsaftens dag lavede sprællemænd ud af feltet i Prix de Bourgogne på Vincennes.


Ikke siden sejren i Prix d'Amerique 2004 har Kesaco Phedo leveret et ordentligt løb på Vincennes og i i 2006 formåede den endog ikke at kvalificere sig til start i løbet.


Med gårsdagens fantastiske præstation sejler Kesaco Phedo pludselig op som en af de helt store favoritter i årets udgave den 28. januar.


Jean Michel Bazire, der træner Kesaco Phedo, har sat alt på et brædt for at få den store hingst tilbage på fordums niveau.


I ugen op til Prix de Bourgogne fik Kesaco Phedo hårde intervalarbejder tre dage i træk - og der blev virkelig gået til den - det var intervaller helt ned i 1.07-tempo over 1000 meter.


Det måtte briste eller bære - og foreløbig ser det ud til at kunne bære.


Men spørgsmålet er nu, hvordan Bazire får konserveret formen til at holde til den 28. januar.
Det går jo nok ikke at træne så hårdt hele vejen.


Måske dropper Bazire Prix de Belgique og lader Kesaco Phedo få lidt hvile i et par uger, for så at gå til den i træningen igen lige før Prix d'Amerique.


Det kunne være opskriften på en ny succes for Kesaco Phedo.


Bazire's to andre kandidater, Kazire de Guez, som han selv kørte, og Jardy, som havde Christian Bigeon i sulkyen, sås aldrig med chance i løbet.


Kazire de Guez sluttede på en niendeplads i 1.11.6 og Jardy var endnu længere tilbage.


Jeg så en engelsk bookmaker fortsat har Kazire de Guez som favorit og Conny Nobell som næstfavorit.


Conny Nobell overraskede mig positivt, og der er for mig nu ingen tvivl om, at den ender meget langt fremme den 28. januar.
Conny Nobell kan ikke undgå at blive endnu bedre, og er for mig en større vinderchance end Kazire de Guez.


Jag de Bellouet er fortsat et stort spørgsmålstegn.


Bliver den klar?


Jeg synes at kunne læse mellem linierne, at Gallier først og fremmest vil satse på Prix de Cornulier - det løb har Jaggen vundet de tre seneste gange, og vinder han det fjerde gang bliver han den første hest, der klarer den bedrift.


Prix de Cornulier afvikles ugen før Prix d'Amerique - tidligere år har Jaggen kunnet klare at gå begge løb.


Men nu er alderen og mange hårde løb ved at indhente ham,.


Der er nærmest tradition for, at Prix d'Amerique har en kæmpefavorit, der står i to gange eller derunder i vinderspillet.


Jeg tror at vi for første gang i mange år får en favorit til 4-5 gange pengene - for Prix d'Amerique 2007 ser meget åbent ud - også selv om Kesaco Phedo efter gårsdagens opvisning kunne være en oplagt storfavorit.


Foto: Kanal 75.

Ingen kommentarer: