søndag, december 03, 2006

Om Italien, Tyskland - og Danmark

Gennem årene har problemerne i italiensk trav- og galopsport tårnet sig op, og efter Nytår kan man forvente, at de aktive strejker - ikke blot i protest mod de nedskæringer på 20% af præmiesummerne, der er stillet i udsigt, men også på grund af hele den måde sporten drives på.

Det med strejker er næsten årligt tilbagevendende i Italien, men det ser bare ikke ud til at det hjælper, og at man får sat sig ned og får lavet en handlingsplan for fremtiden. I stedet lover UNIRE - der er centralforbundet - at nu skal man nok få lidt mere at køre om alligevel - og så går det derudad i et stykke tid.

I Italien har de i dag fået alt for mange løbsdage. Der køres Matine-løb med start ved 11-tiden, - så er der de ordinære eftermiddagsprogrammer med start ved 15-tiden på italienske baner. De suppleres lige med galopløb fra England og trav/galop fra Frankrig på TV.

Jo, den italienske spiller ved nok, hvad han skal få tiden til at gå med.

Desuden er der jo andet der kan spilles på end lige hestevæddeløb, og i det fodboldglade Italien kan man forestille sig, at de udenlandske bookmakeres internetside er populære.

I Tyskland er den helt gal. Recklinghausen, Mönchen-Gladbach og Gelsenkirchen - har været eller er fallit. Det nye selskab, der skulle overtage driften i Gelsenkirchen, har meldt pas og i stedet er det nu Mariendorf-banen, der er arrangør af løbene på det der engang var Tysklands største væddeløbsbane.

Internt i tysk trav er der krig mellem Centralforbundet, HVT og en gruppe med Hamburg-banen i spidsen, der har arrangeret sig under navnet, Deutsches Traber Liga.

HVT vil søge at indføre det svenske V75 i Tyskland, mens Traber Liga sammen med det australske bookmakerfirma, Centrebet vil lave et tysk V75-spil!

Der er i høj grad fløjkrig i Tyskland!

En sådan situation har vi heldigvis ikke herhjemme. Her har overdragelsen af spillerettighederne på trav- og galopløb til Danske Spil betydet, at sportens økonomi kan hænge nogenlunde sammen.

Desværre må man imidlertid konstatere, at man til en vis grad er lullet i søvn og at man totalt mangler en strategi for udviklingen af dansk travsport - galopsporten har dog gjort sig den ulejlighed, og det skal jeg vende tilbage til ved en anden lejlighed.

Jeg ved godt at der har været lavet en stor sportsprofil, der for mig at se kun havde det formål at få skåret drastisk ned på antallet af løbsdage. Det var statistik og det er selvfølgelig godt, men statistikken kunne jo også have været anvendt som grundlag for den plan, der skulle udvikle travsporten i Danmark. I stedet blev den brugt som en revolver.

Heldigvis viste det sig, at krudtet var løst, og at såvel DTCs bestyrelse som HFF efterfølgende fastlog at antallet af løbsdage i Danmark skulle være Status Quo.

Dette til trods er der brug for nytænkning, og jeg skal da afslutningsvis gentage min idé om, at lave en væddeløbsæson fra april og til slutningen af november.

Ingen kommentarer: