torsdag, december 07, 2006

Hvad er Lunden værd?

HFF kræver frasalg af jord på Lunden til gengæld for at åbne posen med penge således tiltrængte renoveringer kan foretages.

Medlemmerne af det Danske Travselskab, der ejer Lunden har accepteret dette.

Men endnu er der ikke sket noget.

Det tager nemlig sin tid at få en ny Lokalplan gennem det politiske system, og nu, hvor det er ved at ske, ser det ud til, at Lokalplanen slet ikke kan kaste så meget guld af sig, som det var ventet.

Jeg erfarer, at jordstykket, der skal sælges er parkeringspladsen op mod Alderdomshjemmet - og bestyrelsen i Det Danske Travselskab havde sat næsen op efter at kunne få tilladelse til at lave boligblokke.

Gik Travselskabets ønsker igennem hos Kommunen taler vi om en indtægt på 45 millioner kroner!

Det ville ikke blot gøre Travselskabet gældfrit - det ville også efterlade en god sjat penge i overskud - og tilmed var der stadig staldterræn, der kunne sælges på et senere tidspunkt. Her tænker jeg på de stalde, der ligger til venstre for adgangsvejen - dvs. Simoni, Finks, Lars Lykke, Juuls stalde m.fl.

Men selv om vi nærmer os Julen, så er det ikke sikkert man får, hvad man ønsker sig, og den rapport, som Byplanudvalget i Gentofte Kommune nu indstiller til anbefaling i Økonomiudvalg og kommunalbestyrelse foreslår, at

1. At Plan bemyndiges til at udarbejde forslag til kommuneplantillæg for den nordlige del af Travbanens område, hvor området udlægges til boligformål, villabebyggelse med en bebyggelsesprocent på 25.

2. At Plan bemyndiges til at udarbejde forslag til lokalplan for den nordlige del af Travbanens område, der giver mulighed for villabebyggelse med en bebyggelsesprocent på 25.


Og nu er det således et helt andet beløb end 45 millioner kroner vi taler om. - Måske under det halve.

Det kan se ud til, at Det Danske Travselskab nu er kommet i en situation, der ligner det at skulle træffe et valg mellem Pest eller Kolera.

Det er jo helt sikkert, at jorden på Lundens arealer vil blive mange flere penge værd fremover. - Set ud fra det synspunkt er der ingen grund til at haste et salg igennem

Men HFF kræver, at Lunden bliver gældfri for at komme med penge til bl.a. en særdeles tiltrængt banerenovering samt renovering af såvel stalde som publikumsfaciliteter.

Så der skal træffes en afgørelse.

Og at tro på ,at en anden Lokalplan, der tilgodeser Lundens ønsker om en høj bebyggelsesgrad, imødekommes, er meget svært - selv i denne Juletid.

Forresten!

- I stedet for at sælge fra på Lunden, skulle man så ikke hellere overveje at sælge Skovbo?

Jeg mener, de gange jeg har været på Skovbo de seneste år, ligner staldene noget der kan falde ned om ørene på én, når som helst.

Vedligeholdelse er ikke et ord, der er kendt på Skovbo!

Og det kunne da tænkes, der var nogle personer, der kunne se en forretning i at investere i et sådant anlæg.

Ingen kommentarer: