søndag, august 20, 2006

Spilsikkerhed!

I eftermiddagens V65 løb på Charlottenlund Travbane starter to heste for første gang i Danmark. De kommer begge fra Belgien.

I 6. løb er det franske 3 Noghador med Jeppe Juel og i 7. løb svenske 6 Gendarme med Eigild Andersen.

Uha - det er svært for spillerne at vurdere de to hestes muligheder i løbene.

Noghador har ikke startet siden den 4. marts og Gendarme den 4. juni, hvor resultatet imidlertid ikke fremgår af programmet. Jge kan oplyse, at den sluttede uplaceret i et løb, som Joker CN vandt på 1.18.2/2675 meter.

Begge heste er i træning hos Gordon Dahl, der på sin hjemmeside oplyser, at hestene har trænet godt og nok vil tage en præmie.

Så langt så godt!

Men er det rimeligt, at sådanne heste har startret i Danmark?

Jeg mener, at vore generelle bestemmelser omkring Prøveløb bør tages op til en kraftig revidering.

Det bør jo være sådan, at de heste, der kommer til start og som er vitale spillebrikker for væddeløbsindustrien, er i bedste form.

Herhjemme skal en hest først i Prøveløb, når den har været væk fra løbene i 8 måneder - hvor ofte har vi ikke også set, at man lige har fået slæbt en hest ud af stalden, for at undgå et Prøveløb før skæringsdagen.

Efter min mening burde vi indføre krav om Prøveløb med en realistisk præstation for hestens klasse, hvis en hest har været væk fra løbene i mere end tre måneder.

Der skal være endnu skrappere krav til udenlandske heste om Prøveløb, hvis de ikke har startet inden for de sidste par måneder.

I USA skal en hest i Prøveløb, hvis den har galoperet i sine to sidste starter - eller har galoperet og skal starte på en ny bane. Ligeså skal den i Prøveløb, hvis den ikke har startet inden for en ret kort tidsrum.

Det drejer sig om spilsikkerhed!

Det skal være sådan, at spillerne kan have tillid til, at de heste, der startmeldes er i god form og at deres chancer i løbet kan vurderes realistisk.


Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: