søndag, januar 30, 2011

Ready Cash vandt efter en forrygende præstation

Den bedste hest sejrede i Prix d'Amerique 2011!

Ready Cash kørt af Franck Nivard vandt forholdsvis sikkert foran den svenske favorit Maharajah med Ôrjan Kihlström, mens Olga du Biwetz med Eric Raffin blev nummer tre.

Ready Cash travede en stor del af løbet udvendigt på førende Maharajah, og man troede vel, at Maharajah ville tage stikket hjem, da feltet skulle til at svinge ind på opløbet.

Men hvad skete der så?

Nivard bad Ready Cash om at øge farten og i et snuptag var den to længder forbi Maharajah.

Men pludselig så det ud til Ready Cash havde problemer .- Maharajah var ved at komme tilbage.

Nivard trak ørehætten ,og så fandt Ready Cash overdrivet frem.

Nivard sad bomstille og støttede Ready Cash ned mod målstregen - Maharajah kom tættere og tættere på, men den kunne ikke fange Ready Cash der sejrede i 1.12.1 under stor jubel.

Det var en forløsning, der her skete.

Ready Cash har gennem hele karrieren været en tophest, men dens nerver har været tæt på at sætte en stopper for karrieren.

Sidste sommer besluttede ejer og træneren Phillippe Allaire at sætte hesten i træning hos kollegaen Thierry Duvaldestin,.

Ready Cash blev alt for stresset af at blive trænet hos Allaire på Grosbois, hvor der er 1400 andre heste - hos Duvaldestin  kan hesten trænes i ro og mag, og den opskrift har nu ført til, at Ready Cash har vundet et af verdens allerstørste travløb.

Vi skal nok ikke forvente os at se Ready Cash starte uden for Frankrigs grænser - det sætter temperamentet nok en stopper for

Og nu får den også travlt med at virke som avlshingst.

Den har hidtil stået til 2.000 + 10.000 Euro - mon ikke den stiger fra næste år.

Stutteri Simoni har i øvrigt et par hopper i fol ved Ready Cash - spændende!

Ingen kommentarer: