søndag, januar 24, 2010

Vincennes: One de Rib tilbage - efter tre år



For tre år siden vandt One de Rib verdens største montéløb, Prix de Cornulier.
Søndag eftermiddag gjorde den det igen!

One de Rib (First de Retz) - for første gang med unge David Thomain i sadlen - var spillet til 18 gange pengene i toto-en. Den kom nemlig ikke med det bedste generalieblad - ja,vi skal tilbage til maj månedi fjor for at finde dens seneste sejr. Og det var i et sulkyløb.

Men denne søndag var One de Rib helt på top.

David Thomain sørgede for at have den godt fremme i feltet fra start.

Ved 1200 meter mærket var det den tidligere Copenhagen Cup-deltager, Oyonnax med Maxine Bezier, der var i spids - tempoet her 1.14.4, men Bezier, der havde sendt Oyonnax frem til føring forbi publikum ,øgede farten betragteligt og  med 1000 meter tilbage var tempoet sænket til 1.12.6!

Oyonnax var omkring 20-25 meter foran feltet, som blev ført an af Premierre Steed med Franck Nivard og favoritten Rombaldi med Mathieu Abribard - og så var One du Rib, der også.

Det var snart tydeligt, at feltets yngste deltager, Rombaldi ikke ville få med udfaldet at gøre og opløbssvinget rundt var Oyonnax færdig.

I stedet gik nu One de Rib frem fulgt af Premiere Steed.

Nivard på Premiere Steed forsøgte at hente de sidste kræfter frem i hoppen, der i sommer satte verdensrekord på sprint i Finland, men forgæves.

I stedet dukkede Paola de Lou (Podosis) med Nathalie Henry op i yderbanen. Den kom stormende, men for sent til at nå One de Rib, der sejrede i 1.13.2/2700 m - Paolo de Lou fik noteret 1.13.3 - samme tid til Premiere Steed på tredjepladsen.

Priscilla Blue (Extreme Dream) med Eric Raffin blev nummer fire i 1.13.4, mens sidste års vinder, Malakite (Vittel) med Celine Leclercq bkev nummer fem i 1.13.6.

For David Thoman var der tale om karrierens hidtil største triumf - det var hans sejr nummer 112 i karrieren i 924 starter - de 102 sejre er kommet i montéløb.

One du Rib ejes af storstalden, Ecurie de Rib og trænes af Joel Hallais.

Foto Zeturf

Ingen kommentarer: