onsdag, september 16, 2009

Blodbad i Kentucky

I Lexington er verdens største auktion over fuldblodsåringer, Keeneland September yearling Sales i fuld gang og efter to dage er der kun et ord, der kan bruges om udviklingen: Blodbad!

Færre heste bliver solgte til mindre priser - totalomsætningen er faldet med ikke mindre end 48,2% i forhold til året før - det er altså næsten det halve!!!

Antallet af solgte heste er droppet med ikke mindre end 26% - også i forhold til i fjor og de, der er blevet solgt, har i snit kostet 30% mindre end i fjor!

Nu amerikansk galopsport godt nok oppe på et højt niveau - især efter danske forhold, men det er jo det niveau, som sporten derovre har kørt på, og som man derfor også skal bedømme udviklingen ud fra.

Gennemsnitsprisen for de solgte er nu "nede" på 264.667 dollars - eller 1,35 millioner danske kroner.

Men det er den laveste gennemsnitspris på dette salg siden 1998.

Kun tre heste er blevet solgt for 1 million dollars opg derover - dyrest har en Storm Cat-søn været med 2.050.000 dollars - Coolmore i Irland købte den.

Ikke siden 1997 har der været solgt så få åringer i millionklassen.

I Frankrig er der også auktion i disse dage - det er på travbanen i Caen, hvor den lokale opdrætterforening har sin årlige auktion.

Den blev indledt tirsdag og fortsætter i dag, onsdag - derefter er der pause til den 28. og 29 september og endelig afsluttes auktionden 6. 7. og 8. oktober.

Auktionen i Caen er på et meget rimeligt prisleje, og i går kunne der købes åringer fra 700 Euro - små 5.000 kroner og op efter.

Så i denne historie bevæger vi os mellem to modpoler - det ekstravagante i USA - og "bondetravet" i Frankrig.

Dyrest på auktionen i Caen var to hopper.

Uma D'Avignere efter den nye Dubois-hingst, Password (Gotmaels Wood) kostede 11.000 Euro - hendes moder har rekord 1.15 og har tjent 35.187 Euro, mens Ursula d'Oyse gik for 10.500 Euro - hun er af ren fransk afstamning med Sancho Pansa som fader.

I Italien er der også trav-auktionen i denne uge, men resultaterne har det ikke været mulig at få fat på endnu.

Ingen kommentarer: