Et dygtigt PR-stunt fra den svenskejede bookmaker Unibet, der tilbød at finansiere fly-transport af franske heste til Elitloppet, har fået entusiastiske Bo Bøhm til at fare i flint i www.Travtanken.
Bo Bøhm er bange for bookmakere - han er bange for, at bookmakere vil underminere trav- og galopsporten ved at modtage spil, men ikke give noget igen.
Den her bookmaker debat har snart stået på i 25 år, ja måske næsten mere.
Jeg husker endnu de første odds-sedler fra firmaet SSP, der begyndte at dukke op i 80-erne. Og også at der gennem årene dukkede utallige mere eller mindre lødige bookmakerfirmaer op, som tilbød sig på det danske marked.
Bookmaking - ordet har altid haft et odiøst præg herhjemme.
Højst sandsynlig fordi det altid har været forbudt at udøve bookmaking, men i f.eks. England og Irland er det at være Bookmaker et respektabelt og helt lovligt erhverv og nogle af Bookmakerfirmaer har en størrelse, så er de børsnoterede.
Det gælder i øvrigt også føromtalte Unibet.
I England er markedet reguleret - man kan ikke starte en Bookmaker-virksomhed uden at have fået en licens, og den gives i øvrigt ikke til alle og enhver.
Så langt er vi ikke kommet herhjemme endnu.
De hidtil siddende regeringer har med næb og kløer (med større eller mindre held) bekæmpet ethvert tiltag fra interesserede Bookmakere, der gerne ville operere på det danske marked.
Det er også sket i andre lande som f.eks. Sverige og Frankrig.
I Frankrig er der imidlertid nu en opblødning på vej.
Man har set det uholdbare i situationen - og som et godt gammelt engelsk udtryk siger: If you can't beat them, join them.
I Frankrig er man nu ved at forberede et lovsæt, der skal give bookmakerfirmaer ret til at søge om tilladelse til at operere på det franske marked mod at betale en licens.
Tro mig! Sådan kommer der også til at gå herhjemme.
Og behøver det at være så galt med lidt konkurrence til Danske Spil.
Der er aldrig kommet noget godt ud af et monopol - i hvert fald når man ser det over længere tid.
Men når det så er sagt, så vil jeg kraftigt pointere, at det var dansk trav- og galopsports redning at vi kom under Danske Spils vinger for 9 år siden.
Var det ikke sket havde der ikke været ni væddeløbsbaner i Danmark i dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar