onsdag, september 06, 2006

Hvordan får vi flere aktive i væddeløbssporten?

Indrømmet - dette har i mange år været en kæphest for mig.

Jeg er overbevist om, at vejen til fremgang for trav- og galopsporten hovedsagelig skal findes ved at få flere aktivt involveret i enten trav- og galopsporten.

Det er klart, at med det omkostningsniveau der i dag er ved hestehold, så er det ikke alle og enhver, der kan gå hen og købe sin egen hest.

Men der er nu alligevel mange, der kan. Men bare ikke er opmærksomme på den aktive fritidsmulighed, de kan få ved at være hesteejer - mere end mindre aktiv.

Efter min bedste overbevisning så har trav- og galopsporten endvidere et potentiale i alle de hobby-opdrættere, der findes inden for varmblodsavlen i Danmark.

Alene i Dansk Varmblod har over 4000 medlemmer.

Det må da være attraktivt for nogle af dem at anskaffe sig en følhoppe eller to med udsigt til - ikke blot at kunne gå en god betaling for en plag som åring - men også at kunne modtage 12,5% af hestens indvundne præmier som en ren sidegevinst.

Lørdag den 9. september og søndag den 10. september er der STORE HESTEDAG på Roskilde Dyrskueplads. - Her er en række avlsforbund naturligvis på plads og man venter flere tusinde tilskuere.

Trav og galopheste er der nogle stykker af, men udelukkende fordi de er hobbyheste for deres respektive ejere.

Men det er også det eneste islæt fra væddeløbssporten.

Væddeløbssportens organisationer glimrer igen ved deres fravær.

Læs mere om Store Hestedag


Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: