tirsdag, februar 03, 2009

Sportssystemet på vej

På en måde blev mandag den 2. februar 2009 en historisk dag i dansk travsport.

Det var nemlig den første dag, hvor man lavede anmeldelser færdige i det nye svenske Sportssystem, til brug for produktion af Trav og Galop.

Indførelsen af Sportssystemet betyder bl. a. at i programopstillingerne, kan man nu fremover se en totalstatistik for den enkelte hest - tidligere har man kun kunnet se statistikken for indeværende og sidste år.

Sportssystemet har endnu mange børnesygdomme - således er resultaterne fra Skive Trav her tirsdag morgen endnu ikke lagt ind i systemet.

Det gik bedre på Charlottenlund Travbane i søndags, hvor indtastningen var afsluttet cirka kl. 16.30 samme dag.

Endnu mangler en meget vigtig ting i Sportssystemet - nemlig den offentlige adgang til alle sportslige informationer, som vi kender det fra travsport.se.

Og hvor lang tid der går, før det bliver en realitet, kan der kun gisnes om.

Det afhænger vel helt af, hvor meget tilretning, der endnu mangler i systemet - og det kan vi, der sidder på sidelinjen - af gode grunde ikke vide.

Det værste er nok også, at de, der har med Sportssystemet at gøre, nok heller ikke har overblikket.

For hvis de havde det, så var en eksakt dato for den offentlige tilgængelighed, nok også blevet givet.

Og så ser jeg i de nye propositioner for marts måned, at man nu indfører en løbsserie med tre klasser og med en finale på en V65-dag, hvor den samlede præmiesum i hver finale er på 60.000 kroner.

Læsere af denne Blog vil måske huske, at jeg i begyndelsen af december, netop foreslog noget lignende - se eventuelt dette link.

Den nye løbsserie, der kaldes DTC-liga, har sine første finale-løb på Musketer-dagen den 26. april i Skive.

I propositionerne mangler jeg dog en oversigt over, hvornår de indledende afdelinger afvikles på de forskellige baner. Og det tror jeg også de aktive samt hesteejerne vil gøre.

Men bestemt et godt initiativ, der nu er taget . og som forhåbentlig bliver udbygget, så vi atter får en "V6-karrusel".

Ingen kommentarer: