mandag, december 29, 2008

Levesque har kanonerne i stilling

Efter søndagens Prix de Bourgoigne på Vincennes står det klart, at Pierre Levesque har et kæmpe luxus-problem.

For hvem skal han vælge at køre i Prix d'Amerique?

Søndag vandt han sikkert med Mealnes du Corta fulgt af Offshore Dream på andenpladsen - en fornem dobbelttriumf for stald Pierre Levesque.

I øvrigt vandt Meaulnes du Corta også dette løb i fjor - da kørt af Pierre Vercuryse.

Meaulnes du Corta har altid været betegnet som et meget stort talent, men bentøjet har ofte drillet - selv om den nu snart går ind i sit 9. år er det blot blevet til 48 starter i karrieren - 21 er resulteret i sejr.

I forhold til i fjor var Offshore Dream - kørt af Sebastian Ernault klækkeligt forbedret - den var blot 8. i dette løb sidste år!

Mit bud er, at Levesque springer fra Meaulnes du Corta og til Offshore Dream.

Med Offshore Dream har han mulighed for at vinde parret tredje Prix d'Amerique-sejr i træk - og det tror jeg vægter meget.

Og Pierre Vercruysse, der nu er tilbage i løbene igen efter den alvorlige trafikulykke i sommer, har ofte kørt Meaulnes du Corta - og det ville også være en flot cadeau at give ham chancen for at komme til tops i Prix d'Amerique.

I fjor var Meaulnes du Corta med i afgørelsen - den var førende ind i opløbet, men under drivning galoperede den.

Tilbage til gårsdagens løb, hvor Meaulnes du Corta sejrede i Prix de Bourgogne i 1.11.4a/2100 m - samme tid fik Offshore Dream på andenpladsen - det er i øvrigt den næsthurtigste vindertid i løbets historie - kun overgået af Kesaco Phedo med 1.10.8.

Tredjepladsen til Olga du Biwetz med Jos. Verbeeck i 1.11.8 kort foran længe førende Magnificent Rodney med Eric Raffin, der endnu en gang overraskede positivt. Oiseau de Feux med Tony le Beller blev nummer fem i 1.11.9.

Min favorit i løbet, Exploit Caf med Jean Michel Bazire lignede en vinder ind i opløbet -Bazire så ud til at have alt under kontrol, men da han bad om lidt ekstra fra Exploit Caf så var der udsolgt - parret blev nummer seks i 1.12.0 - skuffende.

Glen Kronos med Lutfi Kolgjini blev kørt offensivt og sluttede på en 9. plads i 1.12.5

Ingen kommentarer: