onsdag, maj 24, 2006

Flyt Copenhagen Cup!

Om små tre uger afvikles Danmarks største internationale travløb - Copenhagen Cup.

Hvilke heste får vi at se der?

Ja, det er der ikke mange der har interesseret sig for.

Kjærsgaard nævnte vist noget om, at han gerne kom med Frække Frederik efter sejren i Billund i søndags, men ellers så man man vist sige, at Copenhagen Cup totalt drukner i den hype, der er omkring Elitloppet i Stockholm.

Der er en grund til, at Copenhagen Cup ligger, hvor det nu ligger - nemlig at man havde et samarbejde med Solvalla omkring samtransport af oversøiske heste.

Ikke siden Moni Maker i 1998 tror jeg imidlertid at det har været aktuelt!

På et tidspunkt var det relevant at have Copenhagen Cup liggende lige efter Elitloppet, idet man kunne samle op på franske og italienske heste inden de gik hjem.

Men i dag flyver de bedste heste henover hovedet på os til Stockholm. Og hjem igen.

Inden for de seneste år er der kommet et nyt Grand Circuit-løb til i det finske Kymi Grand Prix, der ligger lørdagen efter Copenhagen Cup. Her tilbydes - som til Solvalla - flytransport.
Samme dag som Copenhagen Cup afvikles det tidligere Grand Circuit-løb, italienske Gran Premio Duomo i Firenze. - Dagen før er der i øvrigt Norgesmesterskabet i Norge.

Efter min opfattelse er placeringen af Copenhagen Cup ikke længere den rette.

Jeg mener, at man med fordel kan flytte løbet en måned - til den anden weekend i juli måned.

Her lå tidligere Elite-Rennen i Gelsenkirchen og med den placering kan evt. småskader fra Elitloppet og Oslo Grand Prix nå at blive repareret.

Samtidig ville Charlottenlund Travbane få muligheden for at lancere Copenhagen Cup bedre end det er tilfældet nu.

Og en evt. jackpotpulje fra V65-spillet fra Elitloppsdagen kan jo let vente med at komme i spil til en senere Copenhagen Cup-dag.

Karsten Bønsdorf

Ingen kommentarer: