lørdag, juli 02, 2011

USA:2-åringerne løber stærkt i år

Fredag aften, lokal tid blev der løbet hurtigt i New Jersey Sire Stakes for 2-årige hingste på The Meadowlands.

Jimmy Takter-trænede Blomkvist (Muscles Yankee) var i en klasse for sig og sejrede for Ron Pierce med 10 længder i 1.12.1 - verdens foreløbigste hurtigste notering af en 2-åring i år

Blomkvist, der kostede 50.000 dollars som åring, har Malabar Man-datteren, Mallelujah som moder - hun har tidligere fået tre andre afkom efter Muscles Yankee af hvilke den i år 4-årig Religiou (hoppe) både  har været hurtigst med 1.11.8 og mest vindende med 129.828 dollars.

De to andre helsøskende - begge hingste - er Yankee Gospel 1.13.3 - 100.026 dollars og Monseignor Moment, der aldrig fik rekord,

Der var 10.250 dollars i førstepræmie til Blomkvist, der i ejerkredsen bl.a. tæller Christina Takter samt svenske Falkbolagen.


Den anden afdeling i New Jersey Sire Stakes vandtes af Vic Smith (Yankee Glide) med Andy Miller, der vandt med fire længder i 1.13.1.

Vic Smith kostede 30.000 dollars som åring og har Sierra Kosmos-datteren P J Naomi som moder. Den trænes af Julie Miller.


På fredagens program stod også et 3-årsløb med en samlet præmiesum på 30.000 dollars, hvor Manofmanymissions (Yankee Glide) med Andy Miller var kæmpefavorit til odds 1,40.

Den galoperede imidlertid med 600 meter tilbage, på et tidspunkt hvor den var på vej frem fra en placering som nummer fire i feltet.

Den var da omkring 5 længder efter den førende Charlie de Vie (Yankee Glide) med Tim Tetrick, der kunne vinde afstoppet for 5. gang i år - nu i 1.11.1 - foran Fawkes (SJ's Caviar)  i 1.11.6 og Vindicate (Windsongs Legacy) 1.11.7.

Charlie de Vie står anmeldt i The Hambletonian, og hvis den skal være med der, skal den ud af den lasix-behandling, den hidtil har fået i forbindelse med sine starter.

Det er nemlig ikke tilladt at starte på lasix i The Hambletonian.

Charlie de Vie er en hest, der har udviklet sig flot i år og han er ubesejret på The Meadowlands i tre starter i denne sæson.

Foto: Lisa Photo.

Ingen kommentarer: