fredag, juni 23, 2006

Det er en Ommer!!!!!

Hallo - hvad har de gang i på Tipstjenesten!

Så på TV2 en reklame for netspillet fra Tipstjenesten.

Nu har de endelig fået mandet sig op til at ville reklamere lidt for spil på heste - som en naturlig følge af lanceringen af netspillet - og så bruger man et par ridepiger til at signalere, at nu kan der spilles på heste.

Ved man ikke bedre, så kan man jo kun tro, at nu kan der spilles på om lille Malene nu vinder ponyklassen i rideklubben i weekenden!

Hvor er de tætte opløbsscener fra et trav- eller galopløb?

Den TV-reklame er helt klart en Ommer!!

Karsten Bønsdorf

torsdag, juni 22, 2006

Man er chokeret!

Nummer et og to i Elitloppet diskvalificeret for doping!

Man tror næsten det er del af et dårlig film manusskrift.

Jag de Bellouet dopet for anden gang i år efter et storløb! - Jamen kan det virkelig passe?

Helt ærligt - jeg har svært ved at forestille mig at unge Gallier efter al den virak der var efter dopingsagen omkring Prix d'Amerique bevidst skulle have gjort noget forkert.

Enhver ved jo også, at i Elitloppet bliver der taget dopingrpøver på de tre første heste - og ydermere turde det vel også være almindeligt kendt over hele Europa - i hvert fald - at dopingbestemmelserne på vore breddegrader er ret strenge.

Jeg har læst at STCs veterinære konsulent Peter Forsberg har udtalt, at det middel, der er fundet i Jag de Bellouet, kan findes op til 14 dage efter behandling med det.

Nu skal det ikke undre mig, at vi igen har fået en dopingsag, hvor der er 10-12 nanogram af det ikke-tilladte middel. - Altså en værdi, der for et år siden ikke kunne måles.

Jeg har tidligere plæderet for, at der burde indføres nogle grænseværdier i forbindelse med dopingprøver.

Det gør jeg stadig!


Karsten Bønsdorf

tirsdag, juni 20, 2006

HFF-undersøgelse: Det mest interessante spørgsmål mangler!

Sammen med Væddeløbsbladets juni udgave udsendte Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond - HFF - et spørgeskema, som i øvrigt også udleveres rundt om på banerne.

Her ønsker man at få trav- og galopinteresseredes mening om væddeløbssporten i Danmark og som det hedder "hente inspiration til fondens kommende opgaver".

I skemaet stilles en række spørgsmål, bl.a. om hvilken bane man oftest kommer på, hvor tit og hvilke andre baner man har besøgt inden for den sidste måned.
Desuden ønsker man at vide om man spiller på banen, hos forhandlere eller i spilleboder (hvad er egentlig forskellen på de to sidste muligheder?)

Der mangler et par væsentlige og interessante spørgsmål, der hedder:

Hvor ofte og hvor følger du væddeløbene på Racing Live?

Og så burde man også have spurgt om interessen for netspillet.

Enhver der har besøgt en dansk væddeløbsbane på en ordinær løbsdag kan jo tælle hvor mange personer, der er tilstede.

Men vi ved faktisk ikke noget om, hvor mange der sidder og følger løbene aften efter aften foran skærmene.

Selvfølgelig vil spørgsmålet ikke give et retvisende svar, men det vil kunne fortælle, hvor stor en procentdel blandt "de frelste", der fortrinsvis følger væddeløbsporten på TV. - Og som nu ydermere får incitamentet til dette med netspillet.

Men den mulighed har HFF desværre forpasset.

Karsten Bønsdorf

mandag, juni 19, 2006

Galopsportens store uge

Herhjemme er nedtællingen til søndagens Brogaarden Dansk Derby traditionelt blevet skudt i gang med den traditionelle morgengalop på Klampenborg.

Imidlertid er det efterhånden blevet sådan at kun et fåtal af derbykandidaterne møder frem . Her til morgen kunne man således kun se Trym fra Bent Olsen og Lucky Life fra Ole Larsen.

Og så er det som om at arrangementet bliver noget udvandet.

Der må noget nytænkning til! - Dansk Galops formand Nick Elsass foreslog i en spøgefuld tone, at der i propositionerne til derbyet 2007 skulle anføres, at man skulle være pligtig til at fremvise sin derbyhest ved arrangementet mandag morgen.

Det er nok ikke praktisk muligt, da flere derbyheste trænes i hhv. Sverige og Norge, men alligevel.

Får man ikke aktiveret flere derbykandidater mandag morgen så kan man lige så godt nøjes med blot at foranstalte lodtrækningen - og det kan man så gøre lørdag under løbene!

Nu hed overskriften - Galopsporten store uge - jeg tænkte nemlig også på Royal Acot week der indledes tirsdag på den helt nyrenoverede Ascot Racecourse uden for London.

Banen var lukket i hele 2005 og er blevet renoveret for ikke mindre end 2 milliarderer kroner!!!

I denne uge vil en perlerække af væddeløb blive afviklet på den traditionsrige bane og vi interesserede har - med den nye teknologi - mulighed for at følge topløbene live via internettet.


Karsten Bønsdorf