lørdag, juni 19, 2010

USA: Tredje sejr i træk til Neighsay Hanover

Muscles Yankee-sønnen Neighsay Hanover, som delejes af danske Leif Alber, har indledt sæsonen forrygende og i nat tog den sin tredje sejr i træk på The Meadowlands - denne gang med Trond Smedshammer i sulkyen - vindertiden 1.10.2.

Løbsdagen på Meadowlands var meget dramatisk, idet der skete et styrt i 2. løb, hvor seks ekvipager var impliceret.

Tre af kuskene, Richard Silverman, Daniel Dube and Ron Pierce bkev kørt til skadestuen, og blandt disse er det gået værst udover Silverman og Dube, mens Ron Pierce er udskrevet.

Brian Sears var også involveret i styrtet og måtte opgive at køre i efterfølgende løb i nat.

Torsdag var Peter Wilhelmsen og Dennis Olsens Classic Puzzle til start på Meadowlands, hvor den igen blev nummer to  for Yannick Gingras - denne gang i  1.11.4, slået med trekvart længde efter en god afslutning.

torsdag, juni 17, 2010

USA: Broadway Hall topper

Hvis man ser på listen over USA's hidtil hurtigste 3-åringer i denne sæson, så er det to afkom efter Broadway Hall, der topper.

Hidtil hurtigst er den canadisk-ejede hoppe, Action  Broadway, der i sidste uge sejrede i fremragende 1.-10.1 på Mohawk-banen - det var en let sejr, for hun var over 5 længder foran nummer to.

Det var årets anden start og anden sejr til Action Broadway, der har SJ's Photo-datteren Photo With Molly som moder.

Hidtil hurtigste hingst i USA i år er Pilgrims Chuckie, der er efter Broadway Hall - Woman of Means v. Sierra Kosmos.

Ved sejr i en afdeling af Pennsylvania Sire Stakes i mandags på Pocono Downs tangerede Pilgrims Choice verdensrekorden for 3-åringer på 1000 meter bane med 1.10.2!

Også Pilgrims Chuckie var en sikker vinder med mere end 5 længder!

I dette løb sluttede Jimmy Takter-trænede Hard Livin på fjerdepladsen - Hard Livin har dansk interesse, idet hans moder Affinity var blandt de tre hopper, som Ths. Lind Holm købte sidste efterår i USA.

Hard Livin har startet fem gange i år og har vundet to sejre, sat rekord 1.11.5 og har tjent 57.802 dollars. I fjor tjente den ikke mindre end 210.558 dollars i 12 starter, hvor den sejrede i tre.


Tilbage til Broadway Hall, der  er efter Conway Hall, og som dermed har samme fader som dansk travsports nye championhingst, Great Challenger.  Moderen til Broadway Hall er B Cor Tango v. A Go Go Lauxmont.

B Cor Tango, der satte rekord 1.12.5, har foreløbig fået 10 føl - det første i 1998 - det seneste i år - en hingst, der er døbt Mister Molar (mon den skal til Nordjylland?) v. Deweycheatmunhowe.

Tom Cango (Tom Ridge) er hendes mest vindende afkom med 11 sejre og 477.258 dollars - og han starter fortsat.

En helbroder til Broadway Hall, Boardwalk Hall 1.10.7 - 119.772 dollars står som avlshingst i Norge

Broadway Hall startede kun som 2-åring, hvor den var ubesejret i ni starter.

Dens ældste afkom er født i 2005 og mest vindende afkom er foreløbig hoppen Broadway Schooner med 885.933 dollars - hun  vandt bl.a. The Hambletonian Oaks og Breeders Crown i fjor.

I USA står Broadway Hall til 12.000 dollars, mens den herhjemme udbydes af Elite-Hingst for 3.000 + 15.000 dollars.

New York: Credit Winner rules

I nat blev der kørt seks afdelinger af New York Sire Stakes på 800 meter.banen Buffalo raceway, der ligger op mod grænsen til Canada.

Fem af de seks afdelinger blev vundet af Credit Winner-afkom!

Klart hurtigt var Blacktuxwhitesocks, der sejrede i 1.13.4 - i dette heat var danskejede Wishing Stone (Conway Hall) til start, men den galoperede som nummer to ind i opløbet - en længde efter den senere vinder - den nåede i trav og blev nummer fire.

I de seks afdelinger var 45 3-åringer anmeldte.

Conway Hall havde flest til start, nemlig 13, Credit Winner - der altså endte med at blive den helt store vinder - havde 11 afkom, Malabar Man havde 8 afkom . det blev til en afdelingssejr -. og blandt de hingste med flere afkom til start var også Dream Vacation med 7 afkom.

onsdag, juni 16, 2010

Nu gentager jeg mig selv

Efter at have set Søren Åens debatindlæg på Travservice.dk, hvor han foreslår at man dropper det internationale storløb, Copenhagen Cup og i stedet bruger præmiepengene på at få genindført Unghestesatsningen samt lave en Gulddivisionsserie i forbindelse med de store løb i provinsen, kastede jeg mig - sådan nærmest - over computeren - og ville skrive et indlæg med overskriften:

Selvfølgelig skal vi have et Copenhagen Cup!

Nu er min computer ikke så gammel som mig - heldigvis - så den husker bedre og overskriften poppede automatisk op - fordi jeg tidligere havde skrevet et indlæg med samme navn.

På et tidspunkt i efteråret var debatten oppe omkring Copenhagen Cup, og det havde fået mig til at skrive denne kommentar, som du kan læse på linket her.

Copenhagen Cup er altså ikke en økonomisk klods, men det inspirerer og er med til at udvikle sporten.

Tænk på hvilken sportslige oplevelser vi gennem årene har været vidner til på Copenhagen Cup-dagen.

Senest i år - fire løb vundet i 1.12.0 eller bedre!

Efter min mening burde vi udvikle Copenhagen Cup-dagen yderligere.
Vi skal bestemt ikke have flere løb - det med de 14 løb var sygt, men vi kunne med fordel arbejde på at lave en Copenhagen Cup-weekend, hvor også flere danske travere kunne komme til start.

Desuden kunne man lørdag aften arrangere en mindre kvalitetsauktion over ungheste og 2-og 3-årige løbsheste.

Og så er jeg fortsat overbevist om, at den eneste måde hvorpå sporten atter kan få mediernes interesse, er at vi laver nogle begivenheder.

Her er et "V6-cirkus", der turnerer mellem de fleste af landets baner og afvikles hver torsdag aften, en oplagt ide.

Manden med flaget

Starten til årets Copenhagen Cup er genstand for stor opmærksomhed i disse dage.

Thomas Uhrberg troede, der var opstart, og fik derefter kørt alle chancer bort for Neo Holmsminde - og han fik også kollegaen Stefan Söderkvist bag Noras Bean til at tro, at der var opstart.

Det er menneskeligt at fejle, men den gode Uhrberg burde da vide, at hvis der er omstart, så lyser lanternerne på startvognen - dem har dansk travsport da endnu ikke sparet væk!

Og systemet er da ens både på denne side af Øresund og i Sverige.

Noget andet er, at Lunden for mange år siden har sparet "recall-manden" væk.

"I gamle dage" - for i hvert fald 25 år siden - havde den kontrollør, der stod nede ved banelegemet og vogtede adgangen til Dommertårn og bane, et stort hvidt flag, som han kunne vifte med, hvis der var omstart.

Nu er han væk, men banen har fortsat snoretrækkere, som - i autostartløb - kunne placeres her - og ved sprinterløb over ved Skjoldgården.

De har jo ikke andet at lave på det tidspunkt.

Det er en gratis løsning - og i søndags kunne den måske have forhindret Uhrbergs fadæse.

For selvfølgelig skal alle gæstende kuske - uanset om de starter tit og ofte på Lunden (eller andre danske baner) - have en trykt vejledning om de procedurer, der er i forbindelse med løbsafviklingen.

søndag, juni 13, 2010

Et flot Copenhagen Cup-dag!

Selv om vejrguderne bestemt ikke var med arrangøren så blev årets Broline Copenhagen Cup nok den hidtil bedste løbsdag, sportsligt set nogensinde i Danmark.

jeg ved ikke, hvor mange heste der satte nye rekorder, men det var mange.

Vi fik en ny absolut banerekord på 1.11.2 af Korvet Klintholm, Nu Pagadi joggede til sejr i hovedløbet i løbsrekord m.m. 1.11.7, Unforgettable vandt 2. afdeling af Charlottenlund Open i 1.12.0 og så var Bring me Luck en flot vinder af 4-5 års Hoppeløb i 1.11.4 - fire løb blev altså vundet i 1.12.0 eller bedre!

Omsætningsmæssigt blev der ikke rekord, men man nåede da med internationalt spil (minus Frankrig, der spiller i egen pool) op på fine 23.325.252 kr.

Værd at bemærke er også, at spilleklubben, Spil Dansk vandt omkring en kvart million i V6 spillet!

OBS - jeg fik en kommentar!

Tidligere har jeg efterlyst kommentarer til tingenes tilstand inden for dansk travsport - der er kommet nogle - desværre også anonyme,og dem kan jeg ikke bruge til så meget.

Bjarne Rasmussen fra Århus har skrevet denne kommentar:


Hej Karsten

Jeg vil såmænd gerne kommentere dit indlæg.

Travsporten har såmænd i mange år virket som noget der er under afvikling, derfor står det i dag så skidt til.

Man har gang på gang gjort den ene klassiske fejl efter den anden, og dette betyder at der skal graves dybere og dybere for at få skuden vendt. Det kræver nytænkning og det kræver nye folk.

Med få undtagelser (storløbsdage) virker løbsdagene til at komme som en overraskelse for banen. Jeg har tidligere i forskellige sammenhænge fortalt om mine oplevelser, og de har ofte været katastrofale.

Man har f.eks. i dag på Copenhagen Cup dagen valgt at indlede med et amatørløb. Hvem gider tage til København for at se et amatørløb. Vi er en gruppe på 4 der har valgt at blive hjemme i Jylland i dag, faktisk af denne grund.

Der er ganske vist 13 andre løb i dag, men det sidste (rigtige!) løb ligger sådan, at vi for at nå det enten skal køre hele vejen over Fyn eller tage en senere færge. Og så er det naturligvis også som protest over at vi partout skal belemres med amatørløb på sådan en festdag.

Jeg kan også se, at man fortsætter med at præmiere dårligt opdræt indenfor travsporten ved at der stadig udskrives mange handicaps. Luk for denne løbstype.

Og så et eksempel som viser en total ligegyldighed. På en løbsdag i Århus for et par år siden var en af bon-kasserne fyldt op med triokuponer, der for længst var udgået og ikke længere kunne benyttes. Ved henvendelse til banens direktør fik man blot et skuldertræk tilbage som svar.

Også i Århus, var der f.eks sidste år i Grand Prix weekenden ingen trioboner tilbage i boderne ved Drive-In, og som en af pigerne i boden sagde: ”Jeg har sagt det til dem, men der sker ikke noget”.

Blandt andet derfor går det så dårligt i dansk travsport. Der er nok at tage fat på.

Med venlig hilsen

Bjarne Rasmussen


PS: Et V6 spil torsdage kunne være en rigtig god ide, men det dør igen hurtigt, hvis man ikke sørger for at kvaliteten er i orden.

PPS: Helt seriøst mener jeg, at man skulle overveje at lukke danske travsport i vintermånederne.

Tak til Bjarne for indlægget - du er også velkommen til at skrive et indlæg direkte på linket herunder eller sende mig en mail.

Disse indlæg/kommentarer  er ikke nødvendigvis   udtryk for min opfattelse af tingenes tilstand.

DTCs- generalforsamling: Det må jo gå ufatteligt godt!

Alt er fryd og gammen - ja, det referat, der er skrevet på travoggalop.dks hjemmeside fra Dansk Travsports Centralforbunds ordinære generalforsamling i går - kunne udmærket være skrevet på forhånd.

Lidt om at formanden Knud Erik Ravn aflægger beretning, at der er et overskud på regnskabet, at Erling Clausen afløser Gert Pedersen  - at der kommer et par suppleanter og at Kaj S.Nielsen trækker sig fra Avlskomissionen.

Absolut intet om sportens problemer opg fremtidsvisioner.

Nåh- men det har man jo også HF til at tage sig af!

Forhåbentlig var frokosten god!

USA: Muscle Massive fortsat på Hmabletonian- kurs

Jimmy Takter-trænede Muscle Massive (Muscles Yankee) med Ron Pierce fortsætter sin march mod favoritskabet i The Hambletonian Stake.

I nat vandt den sikkert finalen i New Jersey Sire Stakes i 1.10.8 foran Flex the Muscle (Muscles Yankee) i 1.11.0 og en meget stærkt afsluttende Break the Bank K (Revenue) i 1.11.2 - sidstnævnte sluttede af i 1.08.1 de sidste 400 meter.

Muscle Massive blev taget roligt fra start, men inde på staldsiden sendte den Pierce den mod føring - den overtog parret ved 800 meter mærket fra Flex the Muscle - og så var det løb afgjort.

Der var 100.000 dollars i førstepræmie til Muscle Massive.

Det var i øvrigt en god aften for de svenske trænere på Meadowlands, idet hoppe-afdelingen gav dobbeltsejr til Jan Johnsen og med Jimmy Takter på tredjepladsen.

Glide Power (Yankee Glide) med Brian Sears kunne vinde kort foran staldkammeraten Springtime Volo (Classic Photo) med George Brennan - begge i 1.11.2, mens Costa Rica (Muscles Yankee) med Brian Sears spurtede meget stærkt til tredjepladsen i 1.11.3

Foto: Lisa Photo

Berlin: Simoni tæt på storsejr

Der måtte målfoto til for at afgøre, at den hollandske Yankee Butcher (Incredible Crafts) med Robin Bakker havde vundet Gazprom Cup med en samlet præmiesum på 15.000 Euro på Karlshorst-banen foran Simoni-staldens Violet hall med Michael Nimczyk.

Violet Hall havde overtaget kommandoen tidligt i løbet, og i en tæt opløbskamp forsvarede den 5-årige Spotlite Lobell-datter tappert, men måtte se sig slået til andenpladsen med en mulespids.

Mens der var 6.750 Euro i førstepræmie, kunne Violet Hall - der nu blev slået for første gang i 11 starter i år - sætte 3.250 Euro ind på præmiekontoen.

Løbet bkev afviklet som et afdelingsløb, hvor såvel Violet Hall som Yankee Butcher havde vundet hver deres indl. afdeling.

Gazprom-dagen er årets største løbsdag på Karlshorst - den arrangeres i samarbejde med russiske venskabsforeninger og samler op mod 15.000 tilskuere.

Bondo har vinderform

Erik Bondo, der i eftermiddag sender Iulius del Ronco med Roberto Andreghetti til start i Broline Copenhagen Cup, kunne lørdag eftermiddag noteres for en flot trænersejr på San Siro.

Her sejrede Andreghetti med den 7-årige Giant Demon (Uronometro) i ny rekord 1.11.1a/1600 m - der var 7.820 Euro i førstepræmie.

Italien: Nad Al Sheba - Europas bedste 3-åring!

Lørdag eftermiddag sejrede den 3-årige italienske traver Nad Al Sheba (Windsong's Legacy) for David Nuti i Gran Premio Nazionale på San Siro-banen i Milano i fantastiske 1.12.1a/2100 m- Verdensrekord.

Ved målpassage var Nad Al Sheba 40 meter foran nummer to, Nando Font (Yankee Slide) med Roberto Vecchione, der noteredes for 1.13.4, mens Nadal di Jesolo (Coktail Jet) med Giancarlo Baldi blev nummer tre i 1.13.5.
                                                                                         Foto Gerard Forni
Der var 161.000 Euro i førstepræmie til Nad Al Sheba, der er opkaldt efter den nu nedrevne galopbane i Dubai, hvor tidligere Dubai World Cup blev redet.

Vindertiden 1.12.1 over 2100 meter er ikke blot ny rekord for løbet - den gamle havde Faliero As med 1.13.1 - men  det er også verdensrekord!

Den gamle havde Going Kronos med 1.12.2

Nad Al Sheba trænes af Mauro Baroncini og er klart Italiens bedste i sin årgang - kun en gang i karrierens ti starter er den gået fra banen uden sejr - og da blev den nummer to! I alt er det foreløbigt blevet til 338.766 Euro i karrieren.