lørdag, juli 03, 2010

USA:Stærk sæsondebut af Holiday Road

Det blev lige nøjagtig det spændende løb man havde imødeset, da nogle af USA's bedste 3-åringer mødtes i nat på The Meadowlands i The Historic Cup.

Sidste års Peter Haughton-vinder Holiday Road - en helbroder til avlshingsten Ken Warkentin - der sæsondebuterede, gik til start som storfavorit med Brian Sears i sulkyen, og i en tæt opløbskamp formåede den at indfri forventningerne ved at afvise Muscle Massive (Muscles Yankee) med Ron Pierce.

Begge fik noteret 1.10.1 - årets hidtil bedste notering af en 3-årig traver.

Muscle Massive var hurtigt ude fra spor fem og tog spids, men måtte afgive positionen ved halv-milen, da Holiday Road kom i angreb ned af staldsiden.


Muscle Masive kom igen i opløbet, men Holiday Road afviste og sejrede med en halv længde.  2,5 længde tilbage tog Temple of Doom /Yankee Glide) sig af tredjepladsen for David Miller i 1.10.3.

En anden sæsondebutant, Lucky Chucky (Muscles Yankee) , der blev valgt som Årets 2-åring i fjor, sluttede på fjerdepladsen i 1.10.5.

Holiday Road trænes af Greg Peck, der også var manden bag sidste års Hambo-vinder Muscle Hill.

Hoppe-opgøret - The Coaching Club Trotting Oaks - sluttede i en meget  tæt opløbskamp, hvor In The Meantime (Muscles Yankee) med David Miller akkurat klarede sig først i mål foran Glide Power (Yankee Glide) med Brian Sears - begge i 1.11.4.

For de danskejede heste var det ingen god dag - begge Cowboylands heste  - Wishing Stone og Levi's Lady var slettet på grund af sygdom, og Neighsay Hanover, der for første gang startede fra Ray Schnittkers stald, galoperede stort fra start og sluttede på en femteplads - gik dog meget flot og hentede 15 længder ind på vinderen på de sidste 1200 meter.

Foto Lisa Photo.

fredag, juli 02, 2010

Frankrig: Fartfest på Enghien

Der kan blive løbet meget hurtigt på 1300 meter-banen Enghien i Paris lørdag eftermiddag.

Her afvikler man n mlig et af de meget få mile-løb i Frankrig, Prix de Washington med en samlet præmiesum npå 110.000 Euro.

Løbets rekord er på 1.09.6 sat af Meaulnes du Corta i 2008 - i fjor sejrede Premiere Steed i 1.10.0 - Workaholic-datteren er atter med og denne gang af Sebastian Baude.

Feltet er blot på ni heste og ser således ud:
1. Nuclear (Sancho Panca) . Pierre Vercruysse
2. Private Love (Goetmals Wood) - Jean Michel Bazire
3. Nouba du Saptel (Canada) - Yver Dreux
4. Nelumbo (Corot) Franck Blandin
5. Premiere Steed (Workaholic) Sebastian Baude
6. Nuit Torride (Bolero du Coq) - G. Gillot
7. Marathon Man (Tadzio de Lamotte) - Tony le Beller
8. Quelle Miss Wice (Gobernador) - Franck Nivard
9. Prodigious (Goetmals Wood) - Julien Dubois

USA: Leader of The Gang - verdens hurtigste 2-åring i år


Den 2-årige Muscles Yankee-søn, Leader of The Gang svarer godt til sit navn.

Efter en 3,5 længders sejr i the Harriman Cup i nat på The Meadowlands er den verdens hidtil hurtigste 2-åring i 2010 med kilometertiden 1.12.3.

Leader Of The Gang trænes af Jimmy Takter og med Ron Pierce i sulkyen tog den karrierens anden sejr i ligeså mange starter.
Magnus Kosmos (SJ's Caviar) med John Campbell besatte andenpladsen i 1.12.7, mens Consus Blue Chip (Muscles Yankee) med Corey Callahn blev nummer tre i 1.14.0.

Jimmy Takter var også manden bag vinderen af den anden afdeling i Harriman Cup, Zooming, som han selv bragte til sejr i 1.13.4..

Zooming, der er efter Classic Photo), kostede blot 15.000 dollars som åring - hans moder, Merit Lane drev det ikke vidt på banen, men hun er en Lindy Lane-datter, der har Feeling Great som moder - og dermed har hun samme moder som Hambletonian-vinderen Self Possessed.

Zooming vandt på en stærk afslutning medet hoved foran Musclealaneous (Muscles Yankee) med Ray Schnittker, mens High Pan Tolerance (Cantab Hall) med Tim Tetrick besatte tredjepladsen.

Foto: Leader of The Gang med Ron Pierce ved debutsejren i sidste uge. Lisa Photo

torsdag, juli 01, 2010

USA: Glidemasters lillesøster sat på plads

Efter sin fine debut i sidste uge var Glidemasters lillesøster, Global Desire med Ron Pierce storfavorit i The Acorn Stake på The Meadowlands i nat, spillet ned til odds 1,40.

Det lignede da også sejr til Yankee Glide-datteren, der tog føringen fra start og ind i opløbet så ud til at gå til sejr.

Men bagfra leverede Jezzy (Credit Winner) med Tim Tetrick en forrygende afslutning - 1.06.6 de sidste 400 meter - og skød forbi til sejr med 1,5 længde i 1.13.1 foran Global Desire, der akkurat klarede at holde Oakiedokie Hanover /(Credit Winner) bag sig - begge i samme tid 1.13.2.

Det var karrierens første start for Jezzy, der kostede 70.000 dollars som åring - hendes moder, Ladylind  (Muscles Yankee) var en meget fin hoppe, der tjente 400.000 dollars - dette er hendes første føl.

Jezzy trænes af Ray Scnittker, der også er delejer.

Der blev kørt yderligere to løb for 2-åringer på Meadowlands.

Først vandt Quantum Confident (Conway Hall) for Jim Marshall III i 1.14,6 hingstenes opgør, mens et hoppeopgør vandtes af Redwhitebluestone (Yankee Glide) med Brian Sears i 1.13.8 -. med seks længder i øvrigt.

Foto: Jezzy - Lisa Photo.

onsdag, juni 30, 2010

USA:Dansk i Yonkers Trot

Dennis Olsen og Peter Wilhelmsens amerikanske 3-åring, Classic Puzzle (Claissic Photo) er blandt deltagerne i lørdagens indledende afdelinger i det traditionsrige Yonkers Trot på Yonkers Raceway i New York.

Der bkev anmeldt 15 heste til løbet, og der for afvikles to forsøg med hhv. 7 og 8 heste i hvert - fra hver afdeling går de fire bedstplacerede videre til finalen den følgende lørdag, hvor der køres om en samlet præmiesum på 573.770 dollars.

Classic Puzzle har endnu ikke sejret i karrierens 10 starter, men han har været en god nummer to i sine to seneste starter - begge gange i 1.11.4.

Desværre har Yonkers Trot - på trods af sin store præmiesum - ikke den store interesse blandt ejere og trænere af de absolut bedste topheste i årgangen.

Dagen før mødes topheste som Lucky Chucky, Holiday Road, Pilgrims Chuickie, Muscle Massive og danskejede Wishing Stone nemlig i The Historic Dickerson Cup på The Meadowlands om 80.900 dollars.

Italien: Overaskelse i Tino Triossi

Det italienske storløb, Gran Premio Tino Triosso vandte sent tirsdag aften af outsideren Mondiale OK (Lemon Dra) med Giampaolo Minnucci i sulkyen - den gav  vinderodds 31,50!

Orsi Mangelli-vinderen Mago d'Amore med Pietro Gubellini gik til start som storfavorit (17:10), men akkurat som i Stockholm satte den sine chancer til fra start ved galop.

Mondiale OK, der karrieren igennem har hørt til blandt de bedste i sin årgang, men aldrig tidligere vundet en stor sejr, fik et dejligt løb i ryg på førende Merckx Ok (Pine Chip) og slap ud til angreb midt i opløbet.

På det tidspunkt var Main Wise AS (Yankee Glide) med Hugo Langeweg Jr tilsyneladende på vej mod sejren. Langeweg Jr havde sendt den i angreb fra en position bagest i feltet med 600 meter tilbage og via tredjespor i opløbsvsinget havde parret fået overtaget ind i opløbet.

Men turen havde kostet kræfter, og såvel Mondiale OK, som en meget stærkt afsluttende Million Flying (Running Sea) med Paolo Romanelli og en også en godt afsluttende Mirtilli Rosso (Legendary Lover K) med Enrico Bellei nåede forbi, så den hollandskejede hest måtte tage til takke med en fjerdeplads.

Mondiale OK, der sejrede i 1.13.9a/2100 m fik 125.580 Euro for sejren, der blot var dens fjerde i karrierens 23 starter.

Dens hidtil bedste placering har været en andenplads i Gran Premio d'Europa samt en tredjeplads i derbyet i fjor.

Hoppeløbet, Gran Premio Antonia Carena vandtes af Melania SF (Toss Out) med Wim Paal i 1.13.1a/1600 m - her var der 32.200 Euro i førstepræmie.

søndag, juni 27, 2010

Galop: And The Oscar goes to...

Hvis der skulle uddeles en Oscar for bedste skuespilspræstation i et hestevæddeløb 2010 vil Nicolai Stott ubetinget været nomineret og også være favorit.

Det han  lavede i J. Lauritzen Dansk Derby 2010 var skuespil på højt plan.

Nicolai Stott red storfavoritten Highflyer, som han missede starten med, men som han fik bragt frem blandt de tre forreste opløbssvinget rundt.

Ind i opløbet førte Sir Henry med Rafael Schistl, mens Highflyer med Nicolai Stott forsøgte at hænge på i kølvandet.

100 meter fra mål sverver Sir Henry ud i banen - Stott rejser sig i bøjlerne og tager sin hest op - det koster den andenpladsen, for udvendigt slutter Diamool med Jacob Johansen stærkt af og går forbi Highflyer.
Sir Henry er først gennem mål - en sikker og flot vinder - Diamool en god nummer to, mens Highflyer besætter tredjepladsen.
Lidt efter målgang lyder Voldgiftens sirene - man vil undersøge episoden 100 meter før mål.

Koster Sir Henrys sverven ud i banen Highflyer andenpladsen, så skal Sir Henry naturligvis deklasseres ned bag Highflyer - sådan er reglementet.

Efter lang tids voteren kommer Voldgiften frem til, at det kostede Highflyer andenpladsen og Sir Henry deklasseres til tredjepladsen - og andenhesten Diamool, der kom udvendigt i banen - bliver derbyvinder 2010.

Reaktionerne på tilskuerpladserne var ikke til at tage fejl af.

Jeg mindes ikke at have hørt så megen piften og Buh-råb efter en Voldgift-afgørelse på Klampenborg Galopbane.

Det var den generelle opfattelse, at Nicolai Stott med sin handling mistede en andenplads .- ja, han kunne måske være idømt en bøde for ikke at ride sin chance. Og Rafael Schistl kunne have fået en bøde for ikke at holde bane i opløbet.

Som nævnt i indledningen - dette var skuespil af Nicolai Stott - og desværre købte Voldgiften forestillingen.

Sagen er ikke afsluttet - jeg erfarer, at  Karen Salling vil appellere Voldgiftens afgørelse til Overvoldgiften.

Men uanset om resultatet ændres eller ej, så vil der for altid være en sort plet over Dansk Derby 2010.

Galop: Det er Derbydag

Den sidste søndag i juni måned - så er det Derby-dag på Klampenborg Galopbane.

I år er det en helt speciel Derbydag - det er nemlig 100 år siden, det første Dansk Derby blev redet på den da nyåbnede Klampenborg Galopbane - løbet blev i øvrigt meget passende vundet af Klampenborg!

Derbyvinder nummer 100 så vi i fjor, hvor Inchiline sejrede.

Noget kæmpefavorit som da Peas and Carrot sejrede i 2006 til bundodds 1,40 er der ikke i år, men mange tror på at Highflyer med Nicholas Stott i sadlen og trænet af Søren Jensen kan vinde løbet - selv om det blot er dens tredje start.

Highflyer er ejet og opdrættet af Elkær Stutteri, der har været med i sporten i mange år, men fortsat har en Derbysejr til gode.

Frankrig: Mere succes for Giant Cat

Franske Giant Cat, der huskes som en meget elegant væddeløber, der bl.a. vandt Prix de France og Oslo Grand Prix, har aldrig fået det store gennembrud som avlshingst, men måske er det ved at komme!

I maj måned vandt hans italienske søn, Italiano Lotteri-løbet i Napoli, og i Frankrig har den belgisk-ejet Perlando ved flere lejligheder gjort sig pænt bemærket.

Inden for den seneste uge har såvel Italiano som Perlando igen været på vinderpladsen.

Italiano vandt sidste søndag det gamle hæderkronede storløb, Gran Premio Duomo i Firenze, og lørdag eftermiddag vandt Perlando løbet, Prix de New York på Enghien-banen i Paris.

Perlando blev kørt af Jos. Verbeeck og sejrede sikkert i 1.12.8 foran Nelumbo (Corot) med Franck Blandin i 1.13.0, mens Paradis Cordiere (Historien) med J. L. Labigne blev nummer tre, også i 1.13.0. Der var 55.000 Euro i førstepræmie.

Giant Cat, der blot koster 2.000 Euro i følafgift, vandt  Prix de New York i 1999 - tre år tidligere vandt Rudolf le Ann med Steen Juul  i øvrigt også dette løb.

Foto Gerard Forni

Canada: Ny tophest fra Jailhouse Jesse

Donerail-sønnen Jailhouse Jesse har hidtil mest været kendt som fader til tophoppen Buck i St Pat .- Elitlopps-favorit i 2009 og vinder af mere end 1,8 mio. dollars.

Selv om Buck I St Pat stadig er aktiv og fortsat vinder løb, kan det fremover være, at det er sønnen, den 3-årige Sing Jesse Sing, der vil gøre sin fader berømt.

I nat vandt Sing Jesse Sing det store canadiske 3-årsløb , The Goodtimes Stake på Mohawk med en samlet præmiesum på små 400.000 canadiske dollars.

For Sing Jesse Sing var sejren et gennembrud i den canadiske elite - det var hans fjerde sejr i 14 starter og rekorden fik et tryk til 1.53.3 - eller 1.10.6 - fra 1.54.2 - 1.11.1.

Sing Jesse Sing med Jodie Jameson i sulkyen sejrede i en tæt opløbskamp foran Priority Photo med Trond Smedshammer - dens fader, Classic Photo - vandt i øvrigt dette løb i 2005 - på tredjepladsen fulgte Windsun Galaxie med S. Fillion i 1.10.7 - dens fader Windsongs Legacy vandt løbets første udgave i 2004!

Sing Jesse Sing kostede blot 4.000 dollars som åring - hans moder er en ustartet Lindy Lane-hoppe, så der er meget Valley Victory-blod i ham!

Jailhouse Jesse har i flere år været opstaldet i Ohio, hvor den blev championhingst i fjor.

Samme år var den i øvrigt flyttet til Indiana, hvor den blev fuldtegnet med 150 hopper - bedækningspris 4.000 dollars.

De 3-årige hopper mødtes i The Elegantimages Trot, hvor den samlede præmiesum var ikke mindre end 557.000 dollars.

Her var Ultimate Cameron efter Yankee Glide - Cameron Hall med Trevor Ritchie storfavorit, og parret indfriede forventningerne ved at vinde i 1.10.6 - en tangering af moderens rekord for løbet. På andenpladsen - slået med en halv længde- fulgte Emmely Who (Ken Warkentin), mens sidste års store hoppe-stjerne, Poof She's Gone (Kadabra) bkev nummer tre.

De to storløb har navne efter nogle af Canadas bedste heste gennem tiderne - Goodtimes - som vi i øvrigt har set i Copenhagen Cup - samt Elegantimage - sidstnævnte er efter Eclair Hanover, som nu ejes af Skive Travs tidl. formand, Gert Pedersen