søndag, juni 27, 2010

Canada: Ny tophest fra Jailhouse Jesse

Donerail-sønnen Jailhouse Jesse har hidtil mest været kendt som fader til tophoppen Buck i St Pat .- Elitlopps-favorit i 2009 og vinder af mere end 1,8 mio. dollars.

Selv om Buck I St Pat stadig er aktiv og fortsat vinder løb, kan det fremover være, at det er sønnen, den 3-årige Sing Jesse Sing, der vil gøre sin fader berømt.

I nat vandt Sing Jesse Sing det store canadiske 3-årsløb , The Goodtimes Stake på Mohawk med en samlet præmiesum på små 400.000 canadiske dollars.

For Sing Jesse Sing var sejren et gennembrud i den canadiske elite - det var hans fjerde sejr i 14 starter og rekorden fik et tryk til 1.53.3 - eller 1.10.6 - fra 1.54.2 - 1.11.1.

Sing Jesse Sing med Jodie Jameson i sulkyen sejrede i en tæt opløbskamp foran Priority Photo med Trond Smedshammer - dens fader, Classic Photo - vandt i øvrigt dette løb i 2005 - på tredjepladsen fulgte Windsun Galaxie med S. Fillion i 1.10.7 - dens fader Windsongs Legacy vandt løbets første udgave i 2004!

Sing Jesse Sing kostede blot 4.000 dollars som åring - hans moder er en ustartet Lindy Lane-hoppe, så der er meget Valley Victory-blod i ham!

Jailhouse Jesse har i flere år været opstaldet i Ohio, hvor den blev championhingst i fjor.

Samme år var den i øvrigt flyttet til Indiana, hvor den blev fuldtegnet med 150 hopper - bedækningspris 4.000 dollars.

De 3-årige hopper mødtes i The Elegantimages Trot, hvor den samlede præmiesum var ikke mindre end 557.000 dollars.

Her var Ultimate Cameron efter Yankee Glide - Cameron Hall med Trevor Ritchie storfavorit, og parret indfriede forventningerne ved at vinde i 1.10.6 - en tangering af moderens rekord for løbet. På andenpladsen - slået med en halv længde- fulgte Emmely Who (Ken Warkentin), mens sidste års store hoppe-stjerne, Poof She's Gone (Kadabra) bkev nummer tre.

De to storløb har navne efter nogle af Canadas bedste heste gennem tiderne - Goodtimes - som vi i øvrigt har set i Copenhagen Cup - samt Elegantimage - sidstnævnte er efter Eclair Hanover, som nu ejes af Skive Travs tidl. formand, Gert Pedersen

Ingen kommentarer: