lørdag, januar 16, 2010

Vincennes: Rolling d'Heripre klart bedst


Foto: En våd og meget beskidt Rolling d'Heripre med Jean Michel Bazire vinder Prix de Crowx. Foto Gerard Forni

Det blev hverken Nu Pagadi eller Ready Cash, der løb med sejren i 5-årsløbet, Prix de Croix på Vincennes lørdag eftermiddag.

Det var i stedet Rolling d'Heripre (Dahir de Prelong) med Jean Michel Bazire, der sejrede sikkert i 1.15.2/2885 - en tidsnotering der skal ses på baggrund af, at det øsregnede og at banen var meget opblødt.

Det var ellers ikke fordi Nu Pagadi eller Ready Cash fik uheldige løb - de var bare ikke lige så gode som Rolling d'Heripre, der med sejren understregede sin position som R-årgangens fløjmand i Frankrig.

Nu Pagadi (Love You) med Bjørn Goop kom let frem til spidsen efter 800 meters kørsel og Goop fik siden lov til at bestemme tempoet indtil små 400 meter fra mål, hvor Rolling d'Heripre med Ready Cash (Indy de Vive) klæbende i ryg kom frem.

Som tidligere brød Rolling d'Heripre ud i opløbet, og Verbeeck bag Ready Cash kunne bare fortsætte videre frem.

Men Rolling d'Heripre kunne ikke trues og den sejrede sikkert med to længder foran Ready Cash, mens Nu Pagadi gik helt i stå og var klart slået til tredjepladsen.

Rolling d'Heripre vandt i sin forrige start Criterium Continental og fik dermed startret i Prix d'Amerique.

Men træner Fabrice Souloy tæller fortsat på knapper - sikkert også fordi han vil se udfaldet af det sidste test-løb, Prix de Belgique i morgen.

.

Vincennes: Tucson besejret - igen

For anden gang i træk måtte den franske top-3-åring Tucson (Coktail Jet) med Jos. Verbeeck se sig besejret - og igen var det af den røde Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle) med William Bigeon.

Allerede inden starten til semi-klassiske Prix Maurice de Gheest - kunne man fornemme, at det ville gå galt for Tucson, der var klar favorit i spillet til odds 1,80.

Tucson var nærmest løbsk for Verbeeck, der havde store problemer med at få hesten under kontrol. - Ingen tvivl om, at det kostede mange kræfter.

I løbet lå Tucson også hårdt på biddet, og var uden chance for at følge Torino d'Auvillier, da unge Bigeon gav den marchordre.

Torino d'Auvillier sejrede sikkert i 1.17.0/2700 m - Tucson klarede andenpladsen i 1.17.2 kort foran Tsar de Tonnerre (Khaligan) med Yves Dreux. Der var 55.000 Euro i førstepræmie.

Hingstefremstilling: Lass Drop toppede


Svenskfødte Lass Drop med afstamningen Tenor de Baune - Drop In blev topscorer blandt de nye hingste ved Centralforbundets Hingstefremstilling på Nørlund lørdag eftermiddag.

Den tidligere Stig H. Johansson-trænede hingst opnåede 79 points - markant højest i sin gruppe.

Blot to af de øvrige fremstillede nye hingste opnåede kravet på 67 points, nemlig Keep on Flying med 70 points og In Cap N'Gown med 69 points.

Endvidere fik prøvede avlshingste som Armbro Goal og Giant Chill det blå stempel.

Resultatet af fremstillingen følger her:

Hot Chili Pepper (Express Ride - Gunslinger Lady e. Gunslinger Spur) – 60 points
Andover Andover (Andover Hall - Wac e. Malabar Man) – 57 points
Armbro Goal (Speedy Crown - Armbro Flight e. Star’s Pride) – 84 points
Governor (Donerail - Golden Pine e. Super Bowl) - UDGIK
Lass Drop (Tenor de Baune - Drop In e. Speedy Somolli) – 79 points
Broke Even (Valley Victory - Almost An Angel e. Crowning Point) – 61 points
Keep On Flying (S J’s Photo - Osmose e. Cheetah) – 70 points
In Cap N’Gown (Frisky Frazer - Racing River e. Speed Merchant) – 69 points
Neo Smed (S J’s Photo - Lugana Bay e. Giant Victory) – 63 points
Always Alluring (Conway Hall - Southwind Paradise e. American Winner) – 57 points
Giant Chill (Speedy Crown - Chili Bowl e. Super Bowl) – 68 points
Kanonis Lobell (Carmody Lobell - Bingo Lunde e. Speed Merchant) – 64 points
Arctic Express (Express It - Snowdeo Lynn e. Cumin) - UDGIK
Tycoon Boko (Muscles Yankee - Oboe Boko e. Garland Lobell) – 52 points
Leonardo Grif (Varenne - Ciliegia Caf e. Supergill) – 60 points

Avlskommissionen bemærkede, at in Cap N'Gown blev fremstillet i ualmindelig fin forfatning samt at man gerne så Neo Smed igen på et senere tidspunkt, hvor den har flere starter på bagen.

SJ's Photo blev udnævnt til Elite-hingst, mens såvel Mr Flirt som Chipmate nu kan smykke sig med titlen, B-hingst.

Golden Globe var også anmeldt til vurdering, men Avlskommissionen fandt, at da hingstens ældste afkom blot var fire år i 2009, ville man vente et år med at lave en ny vurdering.

Knud Mønster havde appelleret afgørelsen på Juvel Trøjborg i fjor. Avlskomissionen har behandlet appellen og gået moderlinjen efter og finder ikke anledning til at ændre sin bedømning.


Foto Lass Drop

fredag, januar 15, 2010

Frankrig: Femteplads til Juvel Trøjborg

Trods en god start fra tillæg kom Juvel Trøjborg (Earthquake) med Pierre Vercruysse i sulkyen ikke til at spille den store rolle i fredagens Prix de Cagnes-sur-Mer på Cagnes sur Mer-banen.

Juvel Trøjborg havnede i inderbanen, og med skiftende føringer og trætte heste foran sig, blev han skovlet ned som en af de bagerste.

Med små 800 meter tilbage lykkedes det Vercruysse at finde vej ud, og selv om Juvel Trøjborg sluttede pænt af, så kunne det kun blive til en sjetteplads - da førstehesten over mål senere blev diskvalificeret blev det til en femtepræmie til Juvel Trøjborg - værdi 1.350 Euro - tiden 1.14.4/2950 m.

Erik Bondo havde Intillimani(Credit Winner) med Roberto Andreghetti til start i samme løb, men den fandt tydeligvis distancen for lang.

Efter først at have ligget på en andenplads og siden været i føring, var Intillimani træt i opløbet og reddede akkurat femtepladssen hjem foran Juvel Trøjborg - Intillimani blev naturligvis også rykket en tak op og sluttede altså på fjerdepladsen i 1.15.50/2925 m.

Svenske Caddie Dream med Bjørn Goop bkev nummer tre i løbet i 1.14.2/2950 m.

Vincennes: Er Texas Style bedste 3-års hoppe?

Søndag eftermiddag mødes Frankrigs bedste 3-årige hopper´i Prix Gelinotte på Vincennes - et løb oiver 2700 meter og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro.

Baudron-familiens Texas Style (Goetmals Wood) er årgangens hidtil mest vindende hoppe. Hun er ubesejret i fejlfrie løb, og bliver da også favorit i dette opgør.

Tolerance (Insert Gedé) og Touch of Luck (Jasmin de Flore) er parate til at træde til, hvis hun Texas Style skulle svigte.

Her følger startlisten:

1 Terre d´Any (Kazirede Guez) - Jean-Michel Bazire
2 To America (Goetmals Wood) - Björn Goop
3 Terre Rouge (Love You) - Jean Baudron
4 Tamira d´Havaroche (Buvetier d’Aunou) - Eric Raffin
5 Toscane Jab (Kaisy Dream) - Tony Le Beller
6 Talina Madrik (Korean) - Bernard Piton
7 Trinite des Vals (Carpe Diem) - Franck Nivard
8 Tosca Pierji (Kaisy Dream) - Joseph Verbeeck
9 Touch of Quick (Jasmin De Flore) - Pierre Levesque
10 Tolerance (Insert Gedé) - Thierry Duvaldestin
11 Texas Style (Goetmals Wood) - Louis Baudron


Løbnet er opkaldt efter Gelinotte, der på sin tid var verdens bedste travhoppe. Gelinotte vandt bl.a. Prix d'Amerique ogElitloppet hver to gange, Lotteri-løbet, Prix de France, Åby Store Pris, Internationalt Mesterskab (nu Copenhagen Cup), Nationernes Pris og meget mere.



Gelinotte blev trænet og kørt af legenden Charlie Mills, og parret ses her under en træningsrunde på slottet Charmant - i øvrigt stedet, hvor Axel Jacobsen nu træner, når han har heste i Frankrig.

Vincennes: Klarer Quarcio de Chene cuttet?

Søndag eftermiddag kan Familien Goops Quarcio de Chene med Bjørn Goop i sulkyen løse billet til deltagelse i Prix d'Amerique 2010.

Billetten kommer automatisk, hvis Quarcio de Chene vinder Prix Tenor de Baune!

Og chancen for at Quarcio de Chene vinder er bestemt til stede. Den svigtede ganske vist i sin seneste start, men går den op til sin formåen er den en given vinder her.

De hårdeste konkurrenter er Queens Glory, Qwerty og Quilon du Chatelet, som jeg ser.

Her er startlisten til Prix Tenor de Baune, der afvikles over 2700 meter volte og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro:

1 Quela Rive (Eclair de Vandel) Jos. Verbeeck
2 Quick Nevele (Love You) Jerome Chavatte
3 Queen Legend (Goetmals Wood) Dominik Locqueneux
4 Quisling d´Anjou (Jasmin de Flore) Franck Delanoe
5 Queroan de Jay (Gazouille) Axel Lenoir
6 Quilon du Chatelet (Giant Cat) Franck Nivard
7 Quid de Chahains (Coktail Jet) Pierre Vercruysse
8 Qwerty (Quadrophonio) Pierre Levesque
9 Queen´s Glory (Love You) Jean-Philippe Dubois
10 Quarcio du Chene (Cappricio) Björn Goop
11 Impeto Grif (Varenne) Eric Raffin
12 Quilien d´Isques (Islero de Bellouet) Tony Le Beller
13 Quitus du Mexique (Korean) Sébastian Guarato
14 Quinoa du Gers (Ganymede) Jean Michel Bazire
15 Quaker Jet (Love You) Jean Etienne Dubois

Prix Tenor de Baune, der har fået sit navn efter fantastiske Tenor de Baune, der gik fra nulklassen og til op vinde Prix d'Amerique som ubesejret efter 30 starter, køres for tredje gang.

Første år vandtes løbet af hoppen Orla Fun, der i øvrigt er ejet af Tenor de Baunes ejer. Orla Fun blev siden nummer tre i Prix d'Amerique.

I fjor vandtes løbet af Paris Haufor, der blev diskvalificeret for galop i Prix d'Amerique.

Vincennes: 17 til start i Prix de Belgique

Søndag eftermiddag afvikles det sidste testløb inden Prix d'Amerique - Prix de Belgique over 2850 meter og med en samlet præmiesum på 110.000 Euro.

17 heste kommer til start - heraf starter de 11 fra spids, mens heste, der har vundet over 1.125.000 Euro, har 25 meter tillæg.

For nogle er det sidste chance for at kvalificere sig til start i Prix d'Amerique - nemlig de heste, der ikke har tjent nok penge i forvejen.

En sådan er f.eks. Paris Haufor (Vivier de Montfort) med Christian Bigeon, der står med en startpræmiesum på 578.350 Euro. Paris Haufor er kendt som en meget stærk traver og i fjor var han spillet som femtefavorit i Prix d'Amerique. Det blev til galop.

Prix d'Amerique-billetten havde Paris Haufor i fjor sikret sig ved at vinde Prix Tenor de Baune - et løb, der i øvrigt også køres på søndag - forbeholdt 6-årige heste, og vinderen får igen billet til en Prix d'Amerique-start, men mere herom i en særskilt Blog.

Der er ikke tradition for at vinderen af Prix de Belgique også går videre og vinder Prix d'Amerique. Det er faktisk ikke sket siden Queen L med Stig H. Johansson gjorde det i 1993!!

Startlisten til Prix de Belgique ser således ud:
2850 m
1. Paradis Cordiere - J. L. Labone
2. Oasis Gedé - Tony Le Beller
3. Paris Haufor - Christian Bigeon
4. New des Landes - Sebastian Hardy
5. Quarla - Franck Nivard
6. Return Money - Thierry Duvaldestin
7. Orlando Sport - Sebastian Baude
8. Perlando - Jos. Verbeeck
9. Niky - Mathieu Abrivard
10. Ghiaccio del Nord - Enrico Bellei
11. Paolo de Lou - L. Cl. Abrivard
2875 m
12. Malakite - Pierre Yves Verva
13. Russel November - Hugo Langeweg Jr
14. Nouba du Saptel - Pierre Andre Geslin
15. Olga du Biwetz - Jean Michel Bazire
16. Opal Viking - Jorma Kontio
17. Meaulnes du Corta - Pierre Levesque

Vincennes: Hvem er Frankrigs bedste 3-åring?

Det er ikke kun de bedste franske 5-åringer, der er i ilden i morgen eftermiddag på Vincennes.

I Prix Mauruce de Gheest over 2700 meter mødes toppen af de franske 3-åringer. Her er lagt op til en revanche mellem Tucson med Jos. Verbeeck og Torino d'Auvillier med William Bigeon.

Da de sidst mødtes led Tucson sit første nederlag efter fem sejre i træk til Torino d'Auvillie.

Ved den lejlighed blev Tucson kørt af Franck Nivard, idet Jos. Verbeeck var sygemeldt.

Det er i øvrigt første gang at de franske topheste i S-årgangen skal dyste over normaldistancen på Vincennes - 2700 meter!

Startlisten til løbet, der har en samlet præmiesum på 110.000 Euro ser således ud:
1. Tsar de Tonnerre (Kallighan)
2. Tiesolo d'Occagnes (Biesolo)
3. Talent Meslois (Look de Star)
4. Top Barbes (Goetmals Wood)
5. Totem Turgot (Kiwi)
6. Torino Pierji (Jeanbat du Vivier)
7. Torino d'Auvillier (Ludo de Castelle)
8. Tucson (Coktail Jet)

Løbets rekord indehaves af Niky (Vikings Way), der i 2004 sejrede i 1.15.5 for Jean Michel Bazire.

torsdag, januar 14, 2010

Vincennes:Ready Cash - nu med Verbeeck

Lørdag eftermiddag får Ready Cash sin sidste start inden Prix d'Amerique, og for første gang bliver det med Jos. Verbeeck i sulkyen.

Flere engelske bookmakere har Ready Cash som favorit eller næstfavorit til Prix d'Amerique, og den position vil Ready Cash vel også bevare selv om den ikke vinder på lørdag.

Personligt tror jeg ikke, at Ready Cash har chance i Prix d'Amerique, hvor der bliver kørt i hårdt tempo hele vejen. Han har tidligere haft tendens til at blive for hidsig, og så kommer der til at mangle benzin på motoren til slut.

Nu skal det blive interessant at se, hvad Jos. Verbeeck kan udrette i sulkyen bag Ready Cash.

Verbeeck er fortsat en kusk i særklasse, selv om han ikke vinder lige så mange løb som tidligere. Tilmed har han netop været sat ud af spillet i nogle uger på grund af et styrt inden et løb med Perlando.

Verbeeck har overtaget linerne bag Ready cash, idet Franck Nivard har valgt at køre Quarla i Prix d'Amerique. De fleste sejre med Ready Cash har Bernard Piton taget, men han var erstatet af Franck Nivard, da Ready Cash efter løbspause vendte tilbage i september.

I lørdagens løb får Ready Cash ingen let opgave.

25 meter foran starter nemlig Nu Pagadi, der denne gang får Bjørn Goop i sulkyen.

Nu Pagadi ødelagde sine chancer ved startgalop i Criterium Continentale og var dermed ude af løbet. Nu er det voltestart og må det så ikke går bedre for den røde Love You-søn?

Fra samme start som Ready Cash starter Rolling d'Heripre, der vandt Criterium Continentale og som også har vundet storløb som Crietrium des 4 ans og prix des Selections - ja, Rolling d'Heripre har haft en langt mere meriterende 4 års sæson end Ready Cash.

Rolling d'Heripre trænes af Fabrice Souloy, der allerede efter sejren i Criterium Continentale meddelte at en start i Prx d'Amerique ikke var på agendaen, men han har siden trukket lidt i land, og mon ikke lørdagens opgør er tænkt som en rettesnor for beslutningen om en start i PDA.

Startlisten til lørdagens Orix de Croix over 2850 meter og med en samlet præmieusm på 110.000 Euro ser således ud:
1. Reussec (Goetmals Wood)
2. Rapide du Bois (Elvis de Rossignol)
3. Micro Mesh (Viking Kronos)
4. Insect Face (Enjoy Lavec)
5. Lavec Kronos (Enjoy Lavec)
6. Renommee d'Obret (Buvetier d'Aunou)
7. Roxane Griff (Tenord e Baune)
8. Rossini des Jipes (Bon Conseil)
10. Rhea Pride (Love You)
11. Rocklyn (Love You)
12. Roc Meslois (Look de Star)
2850 m
13. Rolling d'Heripre (Dahir de Prelong)
14. Ready cash (Indy de Vive).

Galop: Amerikansk jockeydyst

På Philadelphia Park løb temperamentet forleden af med to jockeys, der i stedet for at koncentrere sig om at ride deres chancer i løbet, begyndte at piske løs på hinanden.

Se klippet fra You Tube her

Galop: Sir Alex Ferguson køber ny hest

Manchester Uniteds legendariske manager, Sir Alex Ferguson havde for nogle år siden stor succes som medejer af stjernen Rock Of Gilbraltar og senest med forhindringshesten What a Friend.

Nu har Sir Alex købt en to-åring efter Kyllachy og sat denne i træning hos Richard Hannon.

Årets hest: Var det også galt hos galoppen?

I min sidste Blog satte jeg et stort spørgsmåltegn ved, at Nobodybeatsthebeat var blevet kåret som Årets Hest ved Hestesportens Galla på Nyborg Strand i sidste weekend.

Efter min opfattelse har Neo Holmsminde leveret klart bedre resultater i 2009, og dermed fortjent hædren.

Indenfor galopsporten finder flere, at kåringen af Sir Randolph som Årets Galophest fremfor Peas and Carrot ikke er sportslig korrekt.

Læs mere om det på dette link til Bongoracing.dk.

Og kom gerne med din kommentar til kåringerne!!!

tirsdag, januar 12, 2010

Årets Hest: Var det følelserne, der bestemte?

Det følgende er ikke skrevet for at nedgøre nogen, men jeg synes det måske kunne være en ide med en debat omkring kåringen af Årets Hest inden for travsporten.

Som bekendt blev Nobodybeatsthebeat kåret og under stort bifald hyldet på Nyborg Strand i sidste weekend.

Nobodybeatsthebeat er kåret på baggrund af de resultater hun opnåede i 2009 - i konkurrence mod årgangens andre hopper.

Der er ingen tvivl om, at Nobodybeatsthebeat er en hest med en meget stor kapacitet, men hun har altså "kun" mødt sine årgangsfæller.

Nobodybeatsthebeat er ikke testet i international konkurrence - og hun har heller ikke mødt de bedste hingste.

Som min gamle mentor, træner Poul Stripp sagde: Blandt de blinde er den enøjede konge!

Nobodybeatsthebeat er eksemplarisk ført frem af Peter Rudbeck, som gennem årene har opnået nogle særdeles flotte resultater med sine heste. Respekt!

For mig er imidlertid Neo Holmsminde Årets Hest.

Han har ganske vist ikke haft den samme sejrssuite som Nobodybeatsthebeat, men han har begået sig i hård international konkurrence med stort held.

Først på Copenhagen Cup-dagen, hvor Neo Holmsminde med Steen Juul vandt 4 års Eliten i 1.13.1a/2000 m og sidst på Bjerke Travet i Oslo, hvor han vandt i 1.12.2a/16009 meter.

Tre gange har Neo Holmsminde løbet 1.13.0 eller bedre. Fem gange har han løbet bedre end 1.14.

Nobodybeatsthebeat har to gange præsteret 1.14 eller bedre.

Jeg tror ikke, at den komite, der stod for kåringen har tænkt på, hvor store de præstationer Neo Holmsminde lavede i 2009 i virkeligheden var.

mandag, januar 11, 2010

Frankrig: Mod Prix de Cornulier

Søndagen før Prix d'Amerique - altså dne 24. januar - afvikles verden største montéløb, Prix de Cornulier med en samlet præmieusm på 700.000 Euro.

I går afvikledes et testløb, Prix du Calvados over 2850 meter og med en samlet præmiesum på 150.000 Euro.

Or de Jade (Sancho Panca), der som vallak ikke er startberettiget i Prix de Cornulier, gik til start som favorit, men måtte neje sig for den 7-årige hoppe, Plenty Pocket (Ganymede) med Pierre Yves Verva, der sejrede i 1.14.5/2850 m.

Plenty Rocket bragte sig dermed ind i favoritgruppen i Prix de Cornulier. Hun er en udpræget montéhest, der har vundet 13 sejre i 39 montéstarter, mens hun er uden sejre i i 13 starter for sulky.

Ellers udgør favoritgruppen til Prix de Cournlier pt. bl.a. sidste års vinder, 10-årige Malakite (Vittel) samt Premiere Steed (Workaholic), der nyligt var nummer tre i Prix d'Amerique-testen, Prix de Bourgogne.

I går var tidl. Knud Mønster-trænede Mars (Chipmate) atter til start på Vincennes, men heller ikke denne gang nåede Mars til tops.

Mars var dog ikke langt efter vinderen Special Ås (Enjoy Lavec) i mål - den sejrede i 1.14.5/2700 m - Mars sluttede på en sjetteplads for Franck Nivard i 1.14.9 - det gav 1.240 Euro i præmie.

TV2 sport:Premiere på hest til Frokost

Så er det i dag - kl 12.10, der er premiere på det nye TV-program, Hest til Frokost på TV2 Sport.

Programmet varer 1 time og 20 minutter og har fokus på V4 løbene på Halmstad travet.

På TV2 Sports hjemmeside fremgår det, at udsendelsen kan følges direkte på nettet. Men om det er gratis eller koster - det må vi afvente at se.

Hest til Frokost afløser de hidtidige V5-programmer fra de danske væddeløb, der ikke havde de bedste sendetider - ofte blev V5-sammendraget vist omkring midnat.

søndag, januar 10, 2010

Efter Hestesportens Galla

I aftes samledes op mod 500 trav-og galopsports folk til Hestesportens Gallafest på Hotel Nyborg Strand.

Det er jo faktisk klart flere end der kommer til en ordinær væddeløbsdag noget sted i Danmark på denne tid af året!

Hestesportens Galla har udviklet sig til at være en heldagsforestilling, hvor vinderne af en del af kategorierne bliver offentliggjort tidligere på dagen. Utvivlsomt lavet for, at det ikke skal blive en marathonforestilling om aftenen.

Jeg tror dog, at hvis man droppede de interviews, der bliver lavet med større eller mindre held i forbindelsen med overrækkelsen, så kunne man nok få plads til alle kategorier ved aftenshowet.

Alt andet lige må det jo være dejligt at blive kaldt frem til scenen foran et kæmpepublikum.

I stedet ville jeg bruge dagen til at lave en række workshops for sportens ildsjæle.

Jeg har tidligere påpeget, at Sporten selv burde udnytte muligheden for at lave en handlingsplan, så man atter kan blive herre i eget hus.

En bred forsamling kunne måske finde ud af noget henover denne weekend!

Og så lav arrangementet fra fredag, hvis skal være løb i Danmark om søndagen.

Her følger vinderne af de enkelte kategorier:

Trav:
Årets 2-åring – sponseret af Stutteri Laser: PIKACHU C N
Årets 3-åring sponseret af Polar : OKAY BEE
Årets 4-åring sponseret af Staldren : NOBODYBEATSTHEBEAT
Årets Ældre Hest sponseret af Quiet Stable: INZAGHI
Årets Hest: sponseret af Boehringer Ingelheim: NOBODYBEATSTHEBEAT
Årets Træner sponseret af Dansk Revision: FLEMMING JENSEN
Årets Kusk sponseret af Landskontoret Hest: BIRGER JØRGENSEN
Årets Komet sonseret af Travservice.dk: KASPER K. ANDERSEN
Årets Montéprofil sponseret af Betfor: ELLEN PILTOFT
Årets Opdrætter sponseret af Opdrætterforeningen: STUTTERI FLAMINGO


Galop:
Årets 2-åring sponseret af Stutteri Laser: SIR RANDOLPH
Årets 3-åring sponseret af IT Forum: INCHILINE
Årets Ældre Hest sponseret af Salling: PEAS AND CARROTS
Årets Træner sponseret af Kokkesmart: SØREN JENSEN
Årets Jockey sponseret af Staldren: KIM ANDERSEN
Årets Komet sponseret af Scandinavian Raceweb: DANNY PATIL
Årets Amatørrytter sponseret af Hotel Nyborg Strand: LEA OLSEN
Årets Opdrætter sponseret af Dansk Hesteforsikring: STUTTERI HJORTEBO