tirsdag, januar 12, 2010

Årets Hest: Var det følelserne, der bestemte?

Det følgende er ikke skrevet for at nedgøre nogen, men jeg synes det måske kunne være en ide med en debat omkring kåringen af Årets Hest inden for travsporten.

Som bekendt blev Nobodybeatsthebeat kåret og under stort bifald hyldet på Nyborg Strand i sidste weekend.

Nobodybeatsthebeat er kåret på baggrund af de resultater hun opnåede i 2009 - i konkurrence mod årgangens andre hopper.

Der er ingen tvivl om, at Nobodybeatsthebeat er en hest med en meget stor kapacitet, men hun har altså "kun" mødt sine årgangsfæller.

Nobodybeatsthebeat er ikke testet i international konkurrence - og hun har heller ikke mødt de bedste hingste.

Som min gamle mentor, træner Poul Stripp sagde: Blandt de blinde er den enøjede konge!

Nobodybeatsthebeat er eksemplarisk ført frem af Peter Rudbeck, som gennem årene har opnået nogle særdeles flotte resultater med sine heste. Respekt!

For mig er imidlertid Neo Holmsminde Årets Hest.

Han har ganske vist ikke haft den samme sejrssuite som Nobodybeatsthebeat, men han har begået sig i hård international konkurrence med stort held.

Først på Copenhagen Cup-dagen, hvor Neo Holmsminde med Steen Juul vandt 4 års Eliten i 1.13.1a/2000 m og sidst på Bjerke Travet i Oslo, hvor han vandt i 1.12.2a/16009 meter.

Tre gange har Neo Holmsminde løbet 1.13.0 eller bedre. Fem gange har han løbet bedre end 1.14.

Nobodybeatsthebeat har to gange præsteret 1.14 eller bedre.

Jeg tror ikke, at den komite, der stod for kåringen har tænkt på, hvor store de præstationer Neo Holmsminde lavede i 2009 i virkeligheden var.

1 kommentar:

Henrik Mortensen sagde ...

Hej Karsten
Jeg er helt enig. Neo Holmsminde har bevist at den kan klare sig internationalt, den har flere gange slået heste der vundet internationalestorløb.
Travdanmark har på deres top 5 liste valgt Neo Smed som årets 4 åring, ikke for at forklejne Neo Smed, men den mangler da lige at bevise lidt i forhold til Neo Holmsminde.
Hilsen
Henrik Mortensen