lørdag, august 07, 2010

USA: Classic Photo og Cantab Hall i fokus

Da der fredag aften blev afviklet trøstløb for såvel The Hambletonian som the Hambletonian Oaks var det afkom efter Classic Photo og Cantab Hall, der dominerede.

De to avlshingste delte de fire løb mellem sig.

Classic Photo, der nu er opstaldet i Finland, havde først Keystone Tabby med Brian Sears på vinderpladsen i første afdeling af The Duenna - tiden 1.11.6. 

Derefter kunne Take My Picture med Andy Miller i en tæt opløbskamp afvise Flex the Muscle og vinde i 1.11.0 i den første afdeling af Townsend Acckermann.

Cantab Halls første vinder kom i Townsend Ackermanns 2. afdeling, hvor Pretty Boy Lindy med Tim Tetrick sejrede i 1.10.6, mens doublen blev fuldlført ved sejr til Cantab It All med Daniel Dube i 2. afdeling af The Duenna., der vandt årets første sejr i flotte 1.10.2.

VCowboylands Levi's Lady var med i Keystone Tabbys løb,hvor dne sluttede stærkt af til en fjerde i 1.12.1 - sidste 400 meter efter 1.08.5.

Stald Ritas Olla Podrigo var med i Pretty Boy Lindy's løb, hvor dne sluttede uplaceret i 1.11.0.

Keystone Tabby vinder The Duenna - 1. afd. Lisa Photo.


Den tætte opløbskamp i 1. afd. af Townsend Ackermann, hvor Take My Picture klarer af afvise Flex the Muscle. Lisa Photo.



Cantab it All vinder sin første sæsonsejr i anden afdeling af The Duenna.


torsdag, august 05, 2010

USA: Danskejede travere i aktion (opdateret)

Både fredag og lørdag kommer der flere danskejede travere i aktion på The Meadowlands.

Først og fremmest samler interessen sig jo om Cowboylands Wishing Stones deltagelse i 1,5 millioner løbet The Hambletonian Stake.

Wishing Stone fik en ret god lodtrækning, idet den fik startnummer fem.

Det var det næstbedste, den kunne få, idet de tre kvalifikationsvindere fik lov til at vælge spor først - og de tog selvfølgelig de tre inderspor.

Derefter var der lodtrækning om de syv sidste spor, og her magede det sig således at Wishing Stone fik spor fem.

Det lyder måske mærkeligt, at startsporene har så vital betydning på en mile-bane, men på den måde som de amerikanske løb afvikles - i ret hårdt tempo hele vejen - og da  deltagerne normalt er ret jævnbyrdige - så er forskellen mellem at have spor 1 eller spor 10 meget afgørende.

Nu fik Holiday Road, der inden kvalifikationen sidste lørdag, var forhåndsfavorit til den endelige sejr i The Hambletonian Stakes, spor 10 i finalen, og vurderes til at stå til 7 gange i vinderspillet.

Wishing Stone var i kvalifikationen sat af fra spor otte og sad undervejs sidst i feltet - ni længder efter de førende - han formåede at tage  fem længder ind på førerhesten på de sidste 800 meter.

Lørdag aften kommer Wishing Stone til at sidde meget bedre til undervejs, og med den speed den lille - for den er sandelig lille . traver har, så vil jeg ikke være overrasket, hvis den er med i afgørelsen - en god Pladschance er min vurdering.

George Brennan, der er The Meadowlands førende travkusk i år med 237 sejre, sidder bag Wishing Stone - hans hidtil bedste placering i et Hambletonian Stake er en tredjeplads med Blue Mac Lad

I det store 2-årsløb er Leif Albers Broad Bahn til start, og den fik en dårlig lodtrækning, idet den havnede som nummer 8 bag startvognens vinger. Broad Bahn skal køres af Brian Sears.

Broad Bahn har forbedret sig meget fra start til start, og kan vel - trods startpladsen - sikre sig en god præmie.

Leif Alber har også Neighsay hanover til start på Hambletonian-dagen. Den 4-årige hingst er ude i 1. løb, hvor den har fået spor 10 - altså yderst på vingen - og opgaven ser dermed ikke let ud for Muscle Yankee-sønnen. Neighsay Hanover kommer med friske laubær fra Saratoga, h vor den vandt et ret billigt løb.

Fredag aften skal Cowboylands Levi's lady ud i en afdeling af  The Duenna, der er et trøstløb for de heste, der ikke klarede cuttet til Hambletonian Oaks.

Levi's Lady har trukket spor 10, men da selskabet ser ret overkommeligt ud, så har hun en god chance, hvis hun er som bedst. Det var hun afgjort ikke i lørdags.

Stald Rita's Olla Podriga skal ud i Hambletonian-trøstløbet, Townsend Ackermann Stakes - endnu har den ikke vist det store, og det ser derfor svært ud for den her.

Det kan dog være at den slet ikke starter på Meadowlands, for  den er også skrevet til start i aften på Chester Downs  ved Philadelphia.

Husk at lørdag eftermiddag fra kl. 17.30 kan du følge løbene på The Meadowlands direkte på Racing Live, ligesom du kan spille til løbene i DanToto.

På Danskespil.dk kan du fredag se mine tips og kommentarer til løbene på Meadowlands.

Foto Lisa Photo.

onsdag, august 04, 2010

USA: Toptid af gammel italiener

Farifant - en otte-årig italiensk traver har fået sin anden ungdom i USA, hvor den i nat vandt sæsonens fjerde sejr isjette start i fremragende 1.09.7 på 1000 meter banen Pocono Downs. Ny personlig rekord.

Farifant, der er et Dubois-opdræt, er efter And Arifant og Bahama ved Coktail Jet.

På Pocono Downs var Coboylands 3-årige hoppe Chat Chat (Angus Hall) også til start med sin træner Dewayne Minor i sulkyen, men heller ikke denne gang rakte hoppens evner til en topplacering, idet hun efter galop sluttede næstsidst.

Der var i øvrigt ikke færre end 16 løb på Pocono Downs i går.

tirsdag, august 03, 2010

Tyskland: Fremgang på 14% på derby-auktionen

Måske går det nu den rigtige vej i Tyskland - både for landets økonomi og  for travsporten.

I hvert fald steg gennemsnitsprisen på Derbyauktionen lørdag aften på Mariendorf med pæne 14% til 10.669,83 Euro - eller 79.500 kroner.

Kataloget omfattede 78 heste - seks udgik og af de 73, der kom i ringen bkev 65 solgt!

Ganske pænt, ikk??

Næsten som sædvanligt, fristes jeg til at skrive, så var det en åring fra Alwin Schockemöhle, der blev købt af Marion Jauss, der var dyrest.

I år var det hingsteplagen Keeper As efter Diamond Way - Keystone Suzie Q v. Speedy Crown, der nåede op i 94.000 Euro - 700.000 kroner.

Keystone Suzie Q, som Schockemühle i 2005 betalte 6.700 dollars for på en auktion på The Meadowlands - da var den  ifol ved Yankee Pacco, har tidl. født Keystone Savage (Donerail) med rekord 1.11.7 - 440.174 dollars - den er nu avlshingst i Indiana, hvor den står for 1.750 dollars i bedækning.

Keystone Suzie Q's første føl her i Europa bkev italienskregistreret, Lussuoso SAS og har foreløbig rekord 1.16.4 og har tjent 5.972 Euro - derefter har hun to ustartede afkom.

Keeper As tilhører sidste årgang efter Diamond Way, der har været championhingst i Tyskland siden 1992.

Næstdyrest på auktionen blev en lillebroder til derbyvinderen 2007,  Lotis Photo (SJ's Photo) - lillebroder hedder Bennet og er efter italienske Bartali OK (Lemon Dra) - moderen er Novel Boshoeve (Cheetah) - Bennet kostede 55.000 Euro - eller 410.000 kroner - køber var Stall Adamas.

Flere svenskere var aktive på auktionen - Robert Bergh købte en Love You-søn, Bradley for 26.000 Euro, mens Veijo Heiskanen betalte 30.000 Euro for SJ's Photo-sønnen Tristan Toro.

Laveste pris var 2.000 Euro - 15.000 kroner - og det kunne man bl.a. få Yankee Matador-afkommene Fantasy Yankee og Yankees Jack for.

Det tyske Derby

Jeg lovede i min forrige Blog at ville vende tilbage med mere omkring det tyske travderby, der blev kørt i søndags på Mariendorf-banen i Berlin - her skulle i øvrigt have været ikke færre end 16.000 tilskuere!!

Det var 8. gang Heinz Wewering triumferede i det tyske derby - første gang var i 1981 med Noble Stardom.

Wewering kørte den finsktrænede og -ejede Unikum til sejr i kamp med hollandskejede/trænede Armando Kievitshof med Cees Kaminga - vindertiden blev 1.15.2 - eller nøjagtig samme tid som My Muscle Yankee med Steen Juul vandt B-finalen på.

Det var en synligt bevæget Heinz Wewering, der kom tilbage til vindercircklen - de seneste måneder har ikke været en dans på roser for verdens oftest sejrende travkusk - han er nyligt fratrådt sit sikkert lukrative job som privattræner for en af Tysklands største hesteejere, Marion Jauss og skal nu leve af at være catchdriver - og med de præmier, der køres om i ordinære løb i Tyskland, er det nogen dans på roser.

I øvrigt blev Marion Jauss's derbyhest, Baltimore AS med Roland Hülskath nummer tre til Unikum og Armando Kievitshof

Derbyets førstepræmie var på 101.715 Euro - og 10% luner sikkert godt i lommen hos Wewering.

Unikum efter efter Supergill-sønnen, Allisson Hollow, der efter en god karriere i USA som 2- og 3-åring blev eksporteret til Tyskland.

I USA vandt Allison Hollow bl.a. Valley Victory Trot og Charles Smiths Memorial - i begge tilfælde før Hambletonian-vinderen Malabar Man.

Allison Hollow formåede at omstille sig til den europæiske løbsform og da den sluttede karrieren i november 1999 havde den sat rekord 1.11.8 og tjent i alt 836,681 Euro.

Allison Hollow gik i avlen på det tyske stutteri Platvoet, og lavede flere gode afkom.  Den blev solgt til Italien og står i dag opstaldet på Orsi Mangelli for 3.000 Euro i bedækningstakst.

Allison Hollow klarer sig ganske godt i Italien og pt ligger han nummer 11 på hingstelisten - det er lige før hans afkom runder millionen i Euro i år.

Moderen til Unikum hedder Uceana og født i 1986 - hun er efter Cheetah - en helbroder til Bonefish. Cheetah dominerede avlen i Tyskland indtil DiamondWay tog over.

Uceana satte rekord 1.17.5 og tjente 27.201 Euro.

Hun har været særdeles produktiv i avlen, idet hun har fået 15 føl. Unikum er klart den bedste - han har tjent mere end de 12 af hans søskende, der har været bragt til start, har tjent tilsammen!

Moderlinjen er en gedigen tysk stamme, der er præget af en stor startfrekvens, men ikke de store stjerner - før  Derbyvinderen Unikum dukker op.

Efter computer-problemer!

Måske kender I symptomerne - computeren bliver længere og længere om at starte op - ofte fryser skærmen - og i det hele taget kører computeren langsomt.

Og det er ikke på grund af sommervarmen.

I mit tilfælde var såvel min stationære som min bærbare computer overbebyrdet med tunge filer - samlet gennem flere år - og noget måtte der derfor ske.

Jeg har derfor investeret i en ekstern harddisk, der har plads til ikke mindre end 1 terrabyte - det er 1000 gigabyte.

Man kan blive helt træt af at tænke på, hvor meget der kan være på en sådan ting.

Men bagpå æsken opgives følgende: 125 DVD'er, 77.500 fotos eller 20.000 sange.

Og hvis ikke det skulle være nok, så kan dyret udstyres med endnu en hardisk på 1 TB.

Men der ikke sådan lige at få smidt alle filer over på den nye harddisk - det tager tid - og det har jeg så dælet med fra mandag middag og fremefter. Og nu er min stationære da ved at være i sit gamle jeg igen.

Herligt!

Den der eksterne harddisk er i øvrigt rigtig smart, fordi den kan tilgåes fra enhver computer eller via min Iphone - uanset hvor i verden jeg måtte befinde mig  - hvis jeg altså lige kan huske en hel masse tal og bogstaver.

mandag, august 02, 2010

Tyskland: God dansk dag på Mariendorf

To sejre til Steen Juul og to sejre til nyligt eksporterede Mr Tissot samt 8. Derbysejr til Heinz Wewering.

Sådan kan den tyske derbydag på Mariendorf-banen i Berlin kort sammenfattes.

Steen Juuls derbykandidat My Muscles Yankee (Incredible Hulk) galoperede uheldigvis i sit kvalifikationsløb forrige søndag, hvor den havde en finaleplads inden for rækkevidde.

Nu kom den i stedet til start i det tyske Derbys B-finale, hvor den trods yderste startspor blev spillet til storfavorit til 18:10.

Steen Juul sendte My Muscles Yankee til spids og holdt et godt tempo undervejs - ingen var i stand til at true parret, der sejrede sikkert i 1.15.2a/1900 m - senere vandtes derbyfinalen i nøjagtig samme tid!

My Muscles Yankee, der ejes af Morten Staal Jensen og er opdrættet af Jürgen Hanke,fik 10.000 Euro for sejren. Vinderodds 1,80.

I det følgende løb sad Steen Juul bag Jürgen Hankes Classic Grand Cru (Supergill), der heller ikke havde fået den bedste udgangsposition - nummer spor 10 - altså anden række.

I opløbssvinget var Classic Grand Cru ude i fjerde spor, men ned gennem opløbet åd den sig forbi konkurrenterne en efter en og sejrede sikkert i 1.12.8 foran Sir Karan (Pink Diamond) i 1.13.0, mens Gustav Diamant (SJ's Photo) blev nummer tre i 1.13.4.

Her var 7.500 Euro i førstepræmie .- vinderodds var 2,30.

Steen Juul havde også Hanke's svenskregistrerede Sugar (Pine Chip) med til Berlin - det blev til en tredjeplads og 375 Euro .- tidtagningen svigtede.

Mr Tissot (Carmody Lobell) er nyligt er solgt fra Magnus Ladegaards stald til en tysk hesteejer.

Mr Tissot var til start i et specielt afdelingsløb, hvor hestene først startede under rytter og siden for sulky.

Mr Tissot vandt først montéløbet i 1.17.2a/1609 m og siden sulkyløbet i 1.17.0a/1900 m - det gav en samlet præmie på 4.500 Euro.

I dette løb varKristina Jensen  med i monte-afdelingen. på Team Simoni's Kiss Krøgholt, der blev diskvalificeret - den samme skæbne overgik fynske Team Movings Strands Chet Royal med Monique Poen.

De to heste endte også uplaceret i sulkyafdelingen.

Og om det tyske travderby kan du læse senere i en særskilt Blog.

søndag, august 01, 2010

Hambletonian: Wishing Stone klar til finalen

På en god afslutning til en tredjeplads kvalificerede den danskejede 3-åring Wishing Stone med John Campbell sig til finalen i The Hambletonian Stake.

Wishing Stone kom til at sidde sidst i feltet fra start og leverede en fin præstation, men der blev for langt frem til de førende.ligesom tredje spor opløbssvinget rundt heller ikke var optimalt.

Favoritten Cassis med Tim ´Tetrick bkev sendt til spids efter 600 meters kørsel og holdt let løbet ud til sejr i 1.10.1 foran Temple of Doom, og Winning Chip, der i løbets sidste fase klarede sig forbi On the Tab -. disse fire går alle til finale.

Cassis blev den hurtigste vinder i de tre kvalifikationsløb. 

Næsthurtigst var Lucky Chcuky med John Campbell, der på en god afslutning nedkæmpede storfavoritten Holiday Road, der også måtte se Mystery Photo gå forbi - dog kun  med en mulespids.´Vindertiden 1.10.3 Wishin Stone, der var slået med tre længde noterede sof rny personlig rekord 1.10.6

Holiday Road var tidligt i spids, men gav sig for let i opløbet.

Staldfidusen Pilgrims Taj med Mike Lachance, der nyligt var skiftet til Trond Smedshammer, vandt det tredje kval i 1.10.7. her var Muscle Massive favorit, men den gav sig også efter føring i opløbet.

Hard Livin, hvis moder Affinity ejes af Thomas Lind-Holm, lignede et øjeblik en vinder, da den dukkede op i indvendigt for Muscle Massive, men efter målfoto måtte den nøjes med tredjepladsen.


Fotos af Lisa Photo

Hambletonian Oaks: Levis' Lady ude

Det lykkedes ikke for danskejede Levi's Lady at kvalificere sig til finalen i The Hambletonian Oaks, da der natten til søndag, dansk tid blev kørt kvalifikationsløb på The Meadowlands.

Levi's Lady (Angus Hall), der ejes af Cowboyland, Allborg havde Dave Palone i sulkyen, og åbnede meget stærkt fra spor 7 og tog spids, men blev dog snart afløst af Costa Rica med Ron Pierce.

Før 800 meter mærket blev Costa Rica afløst af Southwind Samurai med John Campbell, mens Levi's Lady nu begyndte at have problemer med at holde ryggen på Costa Rica og ind i svinget blev det til galop.

Ned mod mål lignede Southwind Samurai (Conway Hall) en vinder, men 50 meter før målstregen fik den problemer med travet og udvendigt sluttede Springtome Volo (Classic Photo) med George Brennan stærkt af, og nåede forbi til kneben sejr i 1.11.3

Southwond Samurai galoperede i mål på en andenplads, men da der var et par længder ned til de næste, beholdt den placeringen. Der var hård kamp om tredjepladsen - fire heste næsten på linje - In the Mean Time (Muscles Yankee) var tredje , mens Fashion Feline (Broadway Hall) var fjerde - og klarede sig til finalen som den fjerdehest i de tre forsøg, der havde tjent mest.

Hurtigste vinder var Poof She's Gone (Kadabra) med Dave Miller, der fik angrebsplads meget sent, men som fløj i raketfart de sidste 100 meter og fangede Bar Slide (Yankee Glide) - vindertiden så flot som 1.10.3 - på tredjepladsen Bramelea Hanover(Windsongs Legacy).

Den tredje kvalifikation resulterede i en kæmpe overraskelse, da Boinga (Windsongs Legacy) med Ron Pierce på sort set samme måde som Poof She's Gone kom farende til slut og sejrede til 36 gange pengene i 1.11.4 foran Behindclosedoors (Andover Hall) og længe førende Ultimate Cameron (Yankee Glide)


Fotos fra Lisa Photo