tirsdag, august 03, 2010

Det tyske Derby

Jeg lovede i min forrige Blog at ville vende tilbage med mere omkring det tyske travderby, der blev kørt i søndags på Mariendorf-banen i Berlin - her skulle i øvrigt have været ikke færre end 16.000 tilskuere!!

Det var 8. gang Heinz Wewering triumferede i det tyske derby - første gang var i 1981 med Noble Stardom.

Wewering kørte den finsktrænede og -ejede Unikum til sejr i kamp med hollandskejede/trænede Armando Kievitshof med Cees Kaminga - vindertiden blev 1.15.2 - eller nøjagtig samme tid som My Muscle Yankee med Steen Juul vandt B-finalen på.

Det var en synligt bevæget Heinz Wewering, der kom tilbage til vindercircklen - de seneste måneder har ikke været en dans på roser for verdens oftest sejrende travkusk - han er nyligt fratrådt sit sikkert lukrative job som privattræner for en af Tysklands største hesteejere, Marion Jauss og skal nu leve af at være catchdriver - og med de præmier, der køres om i ordinære løb i Tyskland, er det nogen dans på roser.

I øvrigt blev Marion Jauss's derbyhest, Baltimore AS med Roland Hülskath nummer tre til Unikum og Armando Kievitshof

Derbyets førstepræmie var på 101.715 Euro - og 10% luner sikkert godt i lommen hos Wewering.

Unikum efter efter Supergill-sønnen, Allisson Hollow, der efter en god karriere i USA som 2- og 3-åring blev eksporteret til Tyskland.

I USA vandt Allison Hollow bl.a. Valley Victory Trot og Charles Smiths Memorial - i begge tilfælde før Hambletonian-vinderen Malabar Man.

Allison Hollow formåede at omstille sig til den europæiske løbsform og da den sluttede karrieren i november 1999 havde den sat rekord 1.11.8 og tjent i alt 836,681 Euro.

Allison Hollow gik i avlen på det tyske stutteri Platvoet, og lavede flere gode afkom.  Den blev solgt til Italien og står i dag opstaldet på Orsi Mangelli for 3.000 Euro i bedækningstakst.

Allison Hollow klarer sig ganske godt i Italien og pt ligger han nummer 11 på hingstelisten - det er lige før hans afkom runder millionen i Euro i år.

Moderen til Unikum hedder Uceana og født i 1986 - hun er efter Cheetah - en helbroder til Bonefish. Cheetah dominerede avlen i Tyskland indtil DiamondWay tog over.

Uceana satte rekord 1.17.5 og tjente 27.201 Euro.

Hun har været særdeles produktiv i avlen, idet hun har fået 15 føl. Unikum er klart den bedste - han har tjent mere end de 12 af hans søskende, der har været bragt til start, har tjent tilsammen!

Moderlinjen er en gedigen tysk stamme, der er præget af en stor startfrekvens, men ikke de store stjerner - før  Derbyvinderen Unikum dukker op.

Ingen kommentarer: