lørdag, juli 31, 2010

Tyskland: Hollandsk sejr i Hoppe-derbyet (opdateret)

Akkurat som mange danske opdrættere indregistrerer deres afkom i nabolandet - i vort tilfælde Sverige .- så gør hollandske opdrættere det i stor stil i Tyskland, og lørdag eftermiddag vandt den hollandsk-opdrættede, ejede, trænede og kørte Anky Kievitshof Arthur Knauer-Rennen - det tyske Hoppe Derby på Mariendorf-banen i Berlin.

Anky Kievitshof gik til start som storfavorit - hun var også den hest i feltet, der havde den bedste rekord nemlig 1.14.9, ligesom hun havde tjent mest.

Unge Robin Bakker gav Abano AS-datteren et fint løb i andet par udvendigt og satte angrebet ind rundt i opløbssvinget.

Midt i opløbet gav længe førende Gondolin (Here Comes Joey) sig, men udvendigt blev Anky Kievitshof angrebet af Indikid (Credit Winner), men afviste forholdsvis sikkert og sejrede i 1.16.4a/1900 m. Der var 25.000 Euro i førstepræmie.

Indikid trænes af danske Michael Larsen, der nyligt overtog ansvaret for storhesteejeren Marion Jauss heste efter hendes brud med Heinz Wewering.

Søndag eftermiddag sender Micael Larsen Baltimore AS til start i cdet tyske derby, og den har bestemt også en god chance for en topplacering efter at have vundet et af kvalifikationsløbene.

Anky Kievitshof er et helt igennem Kievithofs-afkom, idet moderen Imca Kievitshof - som navnet viser - også er opdrættet på det hollandske stutteri, der ligger i nærheden af Eindhoven.

Imca Kievitshof var selv en nyttig væddeløber, der satte rekord 1.13.8 og tjent lige ved 100.000 Euro.

Hun har haft ni afkom  bl.a.  Pilgrim Kievitshof (Supergill), der  satte rekord 1.13.9 og tjente 61.882 Euro og bl.a. vandt en indl. afdeling til det tyske derby.

Imca Kievitshiof er efter Crown Sweep, der efter at have virket uden den helt store succes i Sverige, i 2004 blev solgt til Jugoslavien.
Hendes moder, Miller's Daughter købte Kievitshof i USA i 1986 i fol ved  Wholly Arnie og med hoppeføllet Camp Marywood (Homesick) ved siden.

Camp Marywood blev en rigtig fin væddeløber, der satte rekord 1.16.1 og tjente 152.339 Euro. - Hun har også været en god følhoppe og er bl.a. blevet moder til In Love November 1.15.3 (Lindys Crown)  - vinder af 125.116 Euro.

In Love November er moder til bl.a. Orso November (General Novermber), der har rekord 1.11.1 og tjent 240.000 Euro.

Men tilbage til Anky Kievitshof.

Hun blev solgt til på  hollandsk auktion arrangeret af firmaet Unitrot og kostede 6.250 Euro som åring.

Hun startede to gange som 2-åring uden at vise det store - hun var placeret, men løb bedst 1.20.2.

I år har Anky Kievitshof startet 8 gange og har vundet fire sejre, og med førstepræmien på 25.000 Euro er det foreløbig blevet til 42.485 Euro.

Hun trænes af den hollandske træner Johannes Bot.

Ingen kommentarer: