lørdag, juni 25, 2011

USA: 2-åring vandt i 1.12.9

De er allerede begyndt at løbe hurtigt - de amerikanske 2-åringer.

I torsdags blev sæsonens første løb for 2-åringer afviklet på The Meadowlands, og det endte i et meget tæt opløb, hvor For A Dancer (Conway Hall) sejrede for David Miller med hoved og hals foran Love Walked in (Glidemaster med Andy Miller - begge i 1.12.9!

For a Dancer har Merrie Annabelle-vinderen Fluttering Wings som moder, så der er også noget at leve op til.

Der er i det hele taget god gang i 2-åringer på The Meadowlands for øjeblikket og både i torsdags og senere i dag er mange af dem i aktion i enten prøve eller babyløb.

Fra prøveløbene i torsdags bemærkede jeg at den svenskejede Dream On Hanover var ude for tredje gang og at den på ny skar tre sekunder af sin mile-tid.

Og hvorfor er den så lige så interessant?

Jo, Dream On Hanover er helbroder til Donato Hanover - den kostede 260.000 dollars som åring og ejes af Karl Erik Bender, Stall Palema og trænes af Staffan Lind.

Hidtil har Dream On Hanover ikke over imponeret - første gang den var ude - det var den 6. juni - kom den hjem i 1.19.3 - 25 længder efter vinderen - men da havde den også galoperet fra start.

Bedre gik det for den 16. juni, hvor den var nummer to - slået med hoved og hals i 1.17.2 og så var den ude igen den 23. juni, hvor den v ar nummer tre  - slået med 6 længder i 1.15.2.

En anden hest med en spændende afstamning er den 3-årige Papas Moni, der er efter Chocolatier - Live Moni v. Conway hall - Moni Maker.

Hidtil har Moni Maker, der jo er verdens mest vindende travhoppe gennem alle tider, ikke slået særligt godt igennem i avlen.

Hun har fem afkom, der er 3 år eller ældre i 2011, og af disse har den førstefødte, Touch Of Moni (Valley Victory) foreløbig klaret sig bedst med 3 sejre, en rekord på 1.12.9 og en indtjening på 80.375 dollars.

Touch Of Moni er nu i avlen og hendes første afkom er 4 år i 2011, Madoffwiththemoni (Cantab Hall) , der har vundet 4 sejre, sat rekord 1.12.2 og tjent 26.427 dollars.

Men tilbage til Papas Moni, der vandt karrierens første sejr i torsdags på The Meadowlands i 1.12.5 for Tim Tetrick. Det var hans femte start (tredje i denne sæson) - og altså første sejr. Sejren var 5.500 dollars værd.

Ingen kommentarer: