mandag, juni 20, 2011

Italien: Premio Duomo er ikke, hvad det var engang

Det italienske storløb, Gran Premio Duomo, der er afviklet hvert år siden 1947 på Mulina-banen i Firenze, var en gang fast inventar i Grand Circuit-serien og gennem årene har mange store travere vundet dette løb.

For nogle år siden mistede Duomo-løbet sin Grand Circuit-status, da man ikke kunne opfylde kravet om en samlet præmiesum på mindst 150.000 Euro.

Digger Crown med Stig H. Johansson i 2004  blev den sidste vinder imens løbet havde Grand Circuit-status, og siden 2005 har løbet stort set kun haft deltagelse af italienske heset, der kæmpede om præmiesum på 66.000 Euro. Denne var dog i år hævet til 77.000 Euro.

I fjor satte Italiano med Gaetano di Nardo rekord for løbet ved at vinde i 1.11.8.

Italiono var også med i år, men fik aldrig med løbets udfald at gøre.

I det hele taget var løbet ikke særligt spændende, for efter et kort dyst mellem inderbanens Melanie SF med G. Maisto og udvendige Morango Oaks med Roberto Andreghetti var løbet i princippet afgjort, da sidstnævnte fik spids.

5-årige Morango Oaks, der gik til start med en samlet præmiesum på 87.656 Euro, beherskede hver en meget af løbet og kunne i opløbet trække fra til klar sejr i 1.13.3a/1660 m - Loony Tunes med Roberto Vecchione, der havde fået et løb ude i sporene klarede akkurat andenpladsen foran Melanie SF - begge i 1.13.6 - samme tid fik såvel Gustav Diamant som Italiano noteret på de følgende pladser.

Der var 32.200 Euro i førstepræmie til Durango Oaks, der hermed fik sin første storløbssejr i karrieren. Det var dens 35. start, og det er nu blevet til 15 sejre.

Durango Oaks er efter Buvetier d'Aunou og ud af Carioca Oaks, der har fransk blod i årerne, idet hun er efter Cezio Josselyn og en Florestan hoppe.

Samme aften mødtes den italienske derbyårgang i Gran Premio Etruria - også over 1660 meter og med en samlet præmiesum på 88.000 Euro.

Her sejrede sidste års vinder af det italienske opdrætningsløb, Gran Premio Allevatori -  Occhione Jet med Vp. Dell'Annunziata i 1.13.4a/1660 m - det gav 36.800 Euro i førstepræmie.

Occhione Jet er efter Pine Chip og ud af Estella Jet ved Supergill.

Ingen kommentarer: