torsdag, november 11, 2010

Frankrig. Ready Cash tilbage på vinderpladsen

For første gang siden den 22. februar kom den franske travstjerne Ready Cash først over stregen.

Det skete torsdag eftermiddag i Gruppe II-løbet, Prix Marcel Laurent på Vincennes - et løb for 4og 5-årige heste, og et løb som Ready Cash i øvrigt også vandt i fjor.

Ready Cash, der nu trænes af Thierry Duvaldestin, blev for første gang i denne sæson kørt af Franck Nivard, der tog den iltre hest roligt fra start.

Det så ud til at Nivard var ved at få problemer inde i feltet med Ready Cash,men han fandt vej ud, og rundt i det store sving var han ude i tredje spor - i ryg på staldkammeraten Randaifane Gwen, som Duvaldestin selv kørte - de var dog begge et stykke efter førerhesten, der efter de første 600 meter var Zorro Photo med Jos Verbeeck.

Efter vekslende førerheste sendte Nivard Ready Cash frem i angreb med 900 meter tilbage  - på det tidspunkt havde ,løbets næstfavorit, Main Wise As med Sebastian Ernault udspillet sin rolle.

Ready Cash overtog føringen fra Recia du Closet med S. Menuier, men fik snart Roc Melois med Pierre Beloche over sig.

Ready Cash afviste imidlertid sikkert og som amerikanerne ville sige det -. in an handdrive from Frank Nivard - vandt Ready Cash sikkert i 1.12.3a/2100 m foran Roc Meslois, mens Recia du Closet akkurat holdt tredjepladsen foran Rodrigo Jet med Jean Etienne Dubois.

Der var 55.000 Euro i førstepræmie.

Ready Cash har Prix d'Amerique som det store mål, men spørgsmålet er, om det er muligt at få dæmpet hesten så meget, at den kan klare de notoriske omstarter i Prix d'Amerique og i øvrigt alt det postyr, der er op til løbet.

Der er for mig ingen tvivl om, at Ready Cash har hurtighed og styrke til at klare sig i Prix d'Amerique, men for at en traver er komplet og kan yde sit optimale, så skal nerverne også være i ro.

Sluttelig noterer jeg, at Kolgjinis Lavec Kronos med Michel Lenoir sluttede på en 7.plads i løbet i 1.13.0 - Main Wise As var 8. i 1.13.2.
Fotos Gerard Forni

Ingen kommentarer: