søndag, oktober 10, 2010

USA: Travsportens store aften

Ideen med at afvikle samtlige 12 Breeders Crown-løb på samme dag - og på samme bane - viste sig at være en stor succes.

Allerede en time før 1. løb skulle starte klokken 17.00 var der stuvende fuldt på Pocono Downs - og folk blev ved med at komme, så amerikanerne oplevede det for dem uhyre meget sjældne, at der var trængsel over alt på tilskuerpladserne

Og på den lynhurtige 1000 meter-bane, blev der som ventet sat en række nye rekorder.

Her holder jeg mig kun til travet, hvor der i samtlige seks divisioner blev sat nye Breeders Crown-rekorder - og ydermere to verdensrekorder.

Aftenens to danskejede heste, Wishing Stone og Neighsay Hanover klarede sig over al forventning.

Cowboylands Wishing Stone med George Brennan var handicappet af startspor ni og kom fra start til at sidde sjette og siden femte, men gik en stærk sidste 800 meter - den kunne dog ikke fange  Break The Bank K med Brian Sears, der var stukket ind i opløbet - Revenue-sønnen sejrede sikkert i ny verdensrekord 1.09.8 - en forbedring af Temple Of Dooms rekord på 1.10.1.

Det var i øvrigt den notering Wishing Stone fik på andenpladsen - en placering, der var 125.000 dollars værd. Dermed har Wishing Stone indtjent 669.544 dollars i karrieren.

Leif Albers Neighsay Hanover  med Tim Tetrick kom ikke til Pocono Downs med de bedste resultater i bagagen, men gik et godt løb - placeret på en tredjeplads - hele vejen rundt.

Neighsay Hanover kom hjem i 1.10.2 og tjente 72.000 dollars.

Her sejrede Enough Talk med Ron Pierce sikkert  i 1.09.6 - det fik den 300.000 dollars for og har nu tjent 1,767.505 dollars i karrieren.

Og tænk sig - den kunne have været danskejet, idet Stald Rita for et par år siden havde indgået aftale om at købe den!!!

Breeders Crown for hopper vandtes af Buck I St Pat med Tim Tetrick ret let i 1.10.0, mens BC for 2-årige hopper endte i en gedigen overraskelse til 30 gange pengene, da Martiniontherocks med Ron Pierce viste sig bedst og sejrede i 1.12.7.

Martiniontherocks er datter af Conway Hall - Inspired Society v. Self Possessed og kostede 40.000 dollars i Harrisburg i fjor. Dette var hendes sejr nummer 4 i 9 starter, og nu har hun tjent 409.936 dollars.

Jimmy Takters Pastor Stephen var den store favorit hos de 2-årige hingste, og det lignede da også sejr til den, indtil Manofmanymissions med Andy Miller dukkede op til slut og vandt knebent i ny verdensrekord 1.10.5.

Manofmanymissions er efter Yankee Glide - Armbro Vanquish v. Garland Lobell og kostede 215.000 dollars i Lexington i fjor - dette var hans 3. sejr i 5 starter og det er blevet til 388.750 dollars.

Moderen har tidligere født bl.a. Armbro Escobar, der som unghest var i træning hos Lutfi Kolgjini.

Hos de 3-årige hopper overraskede Impressive Kemp med Ron Pierce ved at vinde på en god afslutning i 1.11.4 - Impressive Kemp er efter Credit Winner og Emile Cas EL - moderen er helsøster til Andover, Angus og Conway hall!

Impressive Kemp kostede som åring130.000 dollars -. nu har hun tjent 450.580 dollars.

Med lad mig vende tilbage til de 3-årige hingstes Breeders Crown.

Resultatet her med Break The Bank kan nemlig komme til at betyde meget for amerikansk opdræt i fremtiden.

Break the Bank er efter svenskfødte Revenue, der ellers er tæt på at være dømt ude i USA.

De to sidste år har Reve d'Udon-sønnen blot bedækket 28 og 33 hopper og mon ikke den har været udbudt til salg fra Perretti Farms?

Amerikanerne mangler nyt blod, men de tør ikke erkende det og tør heller ikke bruge mere europæisk blod, for markedet for ungheste går efter de kendte blodlinjer - læs Valley Victory og Garland Lobell.

Men avlsmæssigt er det en fælde - graden af indavl i amerikansk travsport bliver større og større.

Der har været enkelte forsøg på at bruge bl.a. Coktail Jet, og Jean Pierre Dubois har indledt sit eget projekt ved at have bl.a Daguet Rapide og Infinitif opstaldet i Kentucky. Tidligere havde han Pearsall Hanover i Canada - og den er bl.a. blevet fader til Slave Dream, der vandt Bat Ray Trot tidligere i år.

Det er også interessant at notere, at fædrene til de to ældste BC-vindere, Buck I St Pat og Enough Talk har stået eller står på vore breddegrader.

Buck I St Pats fader, Jailhouse Jessee var en overgang i Finland, men da hun gik så godt fik man travlt med at få denne Donefrail-søn tilbage til Staterne.

Faderen til Enough Talk . Enjoy Lavec - står fortsat i Sverige.

I morgen ser jeg nærmere på Break The Banks K's afstamning.

Stay tuned.................

Og husk - er du i færd at lave an anpartsstald, indkøbe en hest - eller skal sælge - så kan jeg lave en afstamningsanalyse for dig - ring på 40 38 23 07.

Ingen kommentarer: